Afară plouă. Ana are mere. Pe stradă este o pisică.

E greu de crezut că în cazul în care pisica nu e ultravioletă, Ana nu are mere fosforescente și afară nu plouă cu ciocolată și zmeură, ar putea interesa pe cineva să citească ceva care atât de plat.

Storytelling-ul nu cere abilități speciale sau talent înnăscut. Nu neapărat. Cere însă răbdare, sute de cărți citite, mii de ore de documentare și multă pasiune. Mai multă.

Pentru cei cu adevărat pasionati, sau pentru cei care vor să afle mai multe despre puterea cuvintelor, s-a ivit ocazia perfectă, între 5 și 6 octombrie, la unul dintre cele mai așteptate evenimente DOR. Cu speakeri precum Mike Sager, Chris Jones, Jacqui Banaszynski, Walt Harrington,Travis Fox, Starlee Kine, Pat Walters, Evan Ratliff si Alex Tizon o astfel de conferință nu are cum să nu fie excepțională.

Afli mai multe aici.

De ce ne plac povestile?

Se spune că ne formăm în timpul primilor 7 ani de viață. Tind să cred că e adevarat și că, pe parcurs, doar adăugam principii și experiență. Ne plac poveștile pentru că sunt primele noastre contacte cu experiența de viață. Poveștile conțin esența vieții. Au un tâlc aparte pe care ni-l explicăm numai o dată ajunși la maturitate. Poveștile au o structură care ne aduc mai aproape de perioada inocenței și a lipsei de griji. Conțin profilele psihologice majore pe care le vom întâlni de-a lungul vieții, câțiva factori cheie pe care îi vom trăi toți și bineînțeles exemplele de “așa da”, “așa nu”.

Ce este storytelling-ul?

Storytelling-ul este o artă. Punct.

Și, ca să înțelegeți mai bine, ar trebui să citiți asta: Why storytelling is the ultimate weapon.

Cine este storyteller-ul?

Povestitorul sau naratorul este cel care deține puterea cuvintelor și pe care o folosește în scopuri validate de cititor. Storyteller-ul este acel creativ care coace în cuptorul minții, idei rumene și pe care le servește calde ascultătorilor săi. Cu toții avem preferații noștri, ale căror povești ne “lasă gura apă”.

Storyteller-ul nu este nici magician, nici vrăjitor, chiar dacă așa pare la prima vedere. El e doar sămânța din care povestea crește și înflorește în mințile fiecăruia dintre noi.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus prima parte-așa.

Foto: ilustrație de Mădălina Andronic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>