Superputerea de a fi om
17 January 2013
ce-hacuiala
Ce hăcuială!
24 January 2013
Show all

Povestitul cu tâlc, creativii îmbibați în cafea și networkingul la ceas de noapte

Asociația Industrii Creative a făcut-o și de data asta! I-a adunat pe oamenii creativi din Iași la o întâlnire cu aromă de cafea și povești excelente, spuse cu tâlc de Cristian Lupșa, editor la DOR – Decât o revistă.

N-am ce să vă spun. Decât că-mi pare rău pentru cei care n-au fost prezenți. Am lămurit ce înseamnă o poveste bună, cum se alege un subiect “€œgreu”, care sunt dificultățile peste care trece o publicație făcută cu sufletul, nu cu calculatorul.

Cristian Lupșa e un OM cu toate majusculele din dotare. E modest, știe despre ce vorbește și are un fel de a fi care te inspiră. Nu crede în “€œcondei” sau în “€œtalent”, ci în muncă multă și în puterea de a obține ceea ce îți dorești prin forțele proprii.

Am făcut schimb de opinii cu oamenii de acolo și toți au fost de aceeași părere: Cristian e minunat și discursul său e mai mult decât viu. Înainte să plec am apucat să schimbăm câteva impresii și l-am întrebat fără să ezit ce presupune publicarea unui articol în DOR. Am rămas cu 3 idei principale:

– o intrigă, un conflict, o ipoteză de la care să poți construi structura articolului

– răbdare. foarte multă răbdare. documentarea bine făcută ia mult timp

perseverență. și poate asta e lecția cel mai greu de învățat de către noi. ne oprim de fiecare dată atunci când nu reușim să depășim un obstacol. încercăm o dată, de două ori, de trei ori. apoi ne oprim. batem în retragere și abandonăm. iar abia abandonarea se traduce în eșec.

M-am grăbit să ajung acasă iar primul lucru după ce m-am descălțat a fost să-mi fac abonament la DOR. Recunosc vinovată că tot ce am citit a fost datorită bunăvoinței prietenilor, așa că, după ce Cristian a vorbit despre susținere, m-am și decis – Abonamentul Susținător (pe care vă invit să-l încercați pentru a vă convinge singuri că există jurnalism narativ de o calitate excelentă și în România).

Mulțumirile revin Asociației Industriilor Creative, Oanei (pe care de acum încolo îmi propun să o “stresez” cu subiecte și sugestii de invitați) și lui Cristian Lupsa pentru inițiativa de a lansa un proiect curajos.

 

sursa foto: asociația industrii creative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>