Martie e o dimineață. O dimineață din acelea în care te trezești zâmbind, cu soarele care îți ridică pleoapele doar pentru a le face să se închidă mai strâns. O dimineață din acelea în care îți vine să strigi în gura mare cât ești de fericit și, în timp ce-ți deschizi fereastra îți simți toate emoțiile îmbătate de cel mai viu parfum al primăverii!

Martie e cea mai bună prietenă a mea. Începe printr-o sărbătoare, îmi cântă la mulți ani, mă cadorisește cu flori, cu plimbări și neapărat cu ceva surprize călătoare. Și face toate astea numai pentru a mă copleși la final, de ziua lui Nichita Stănescu și… a încă ceva. Martie, mă’€™nclin în fața frumuseții tale și sper să învăț de la tine să port soarele pe buze, spontanul tău delicat și minunea începuturilor.

Cărțile lui Martie

1. Haruki Murakami -€“ Iubita mea, Sputnik

Prin cartea asta l-am cunoscut pe Murakami. Și trebuie să mărturisesc, am făcut cunoștință într-un mod original, descrețit, voluptuos, fermecător. Teo, mulțumesc pentru recomandare, a fost una dintre cele mai flămânde lecturi ale mele.

2. Mathias Malzieu -€“ Cel mai mic sărut pomenit vreodatăƒ

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să faci pe cineva să dispară cu un singur sărut? Nici eu. Dar s-a gândit unul dintre autorii care merită așezat pe raftul cu lecturi pe care le repeți. Iar cărticica asta se devorează în maxim 2 ore și se recitește când ai nevoie de aer curat.

3. Iv cel Naiv – Uibesc

Iv cel Naiv e de așezat pe raftul “€œtrebuie”. Sau și mai bine, pe noptieră, lângă tine. Sau sub pernă. Oriunde, numai să fie aproape.  Și, după ce ai terminat-o de citit îți propun s-o lași tot acolo. O să vezi tu de ce.

Filmele lui Martie

1. Whiplash (2014)

Filmul-lecție al lunii martie, de-o suprafață colosală dacă vorbim despre emoții. Ar părea prea plictisitor să vă povestesc intriga (eu am refuzat de 3 ori să-l văd doar pentru că nu mă atrăgea subiectul) așa că vă propun să mergeți măcar 20 de minute pe recomandarea mea. Aștept feedback.

2. The theory of everything (2014)

S-a tot vorbit, lumea a tot reacționat, sunt sigură că l-ați văzut, ați citit despre el, în puține cuvinte e mainstream. În mai multe cuvinte, filmul ăsta prezintă povestea unui om pe care încă avem puterea să-l cunoaștem, pe care încă îl putem căuta pentru a-i pune întrebări. Mă gândesc cum ar fi să pot vedea un film cu Picasso sau cu a mea inspirație, Coco Chanel, în vreme ce ei își cumpără zarzavaturi în piață sau văd aceleași filme ca și mine…

3. Still Alice (2014)

De obicei, opțiunile mele pentru definirea unui film “€œbun” nu coincid cu alegerile criticilor pentru Oscar. Interpretarea lui Julianne Moore însă m-a lăsat cu… plombele la vedere. O recunosc, o scriu aici și o semnez.

Muzica lui Martie

Muzica lui martie e un puzzle. Se aud acordurile chitarei spaniole, ropotul pașilor din Sagrada Familia, cântecul de la mulți ani al colegilor din birou, vocea celui mai bun povestitor care stă lângă mine în avion, reportofonul care înregistrează, penița stiloului pe agendă. E o muzică pe care îmi fac timp s-o ascult și pe care mi-o doresc intens întipărită.

Locul lui Martie

În martie, locul meu special are o colecție întreagă de gusturi. Locul lui martie este într-un colț al sanctuarului Sagrada Familia, pe scaunele înalte din TapasBar-ul Blai 9, pe una din băncile parcului Monjuic, în fața acvariului cu rechini din Aquarium, surâzând timp de două ore la Fântânile Magice sau în librăria Laie. Toate în Barcelona. C-așa îi stă bine povestitorului, să adune amintiri pentru poveștile ce-i vor urma.

sursa foto 1: pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>