File_002

Aprilie are acorduri fine și parfum de magnolii. De vreo 4 ani are și zgomot de București și se cam grăbește în vară, chiar dacă îl rog politicos să zăbovească. Anul ăsta, am încercat să-i stric planurile și să-l îndulcesc cu ananas și cu ieșiri la piscină. Cu anansul e mult mai ușor. Aprilie, fii plin de soare și nu ne abandona week-endurilor plicisitoare, însoțește-ne cât de mult poți prin parcuri și condu-ne cu bicicleta până la capătul relaxării, arată-ne cum nu seamănă muzeele între ele și scoate-ne înfrigurați, la înghețate cu texturi suave. Rămâi mult, aprilie!

Cărțile lui Aprilie

Cărțile lui Aprilie nu fug de întrebări, dar nu promit nici răspunsuri. Sunt un soi de epifanii contextuale, aplicabile în termene subiective de valabilitate.

1. Prea mândră, prea fragilă – Romanul Mariei Callas – Alfonso Sgnorini

2. Luminița, mon amour – Cezar Paul Bădescu

3. Noaptea de foc – Eric Emmanuel Schmitt

4. Conjugat la feminin – Simona Muscă

minimalism film

Filmele lui Aprilie

Aprilie e fan devotat Netflix. Și se urmărește cu atenție.

1. Orange is the new Black

2. Abstract – The Art of Design

3. Minimalism: A Documentary About the Important Things

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

'Strasbourg marché aux Puces' Flea Market

‘Strasbourg marché aux Puces’ Flea Market

Locul lui Aprilie

Locul în care mi-aș fi prelungit zilele de aprilie este Strasbourg. O combinație idilică între vechi și nou, o poezie de oraș care te invită să-l privești de sus, din turnurile sale impozante, de jos, de prin piețele cu lucruri #vintage, din cafenelele cu scaune îndreptate către stradă ori din Galeries Lafayette. 

S-avem un Aprilie bucuros!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>