Cald. Soare. Centru.

Zi plină! De inspiraţie! De oameni faini pe care i-am cunoscut sau pe care i-am ascultat! De fructe naive! De zâmbete! De sfaturi de viaţă! De promisiuni către mine!

Cum poţi schimba un oraş?

Ei, bine, poţi! Ne-a demonstrat Marius Ursache când a vorbit despre ideile geniale pe care le putem implementa în Iaşi! Zic le putem, pentru că fiecare dintre noi se poate impica! De la o idee creativă, până la a colora tramvaiele propriu-zis! Să profităm zic de ce avem în Iaşi, să transformăm, să îmbogăţim şi să inventăm! Nu putem metamorfoza Iaşul într-un punct de reper pe harta turistică a României? Eu zic: SE POATE! Şi-mi stă mărturie  satul cu pietre colorate, din inima Saharei, Agadir. Dacă 95% din veniturile lor sunt datorită turismului, mă gândesc la potenţialul Iaşului şi-mi creşte inima!

Ideea centrală? Să transformăm arta în cultură vie! S-o trăim! S-o simţim aproape de noi!

Tu îţi creezi lumea pe care o vrei!

Şi după ce l-am ascultat pe doctorul Iulian Zonenstain am înţeles că aşa e! Ne tot întrebăm de unde vine binele? Ar fi mai simplu să-l facem noi înşine! Ar fi mai bine, chiar dacă mai greu să ne transformăm pe noi, să ne descoperim, să experimentăm, decât să pretindem de la ceilalţi!

E clar că toţi avem avalanşe de trăiri emoţionale intense şi că efervescenţa noastră interioară ne lasă rareori răgaz de autoanaliză, însă din când în când e bine să facem un bilanţ, să ne dăm seama cine suntem şi încotro o apucăm.

Carmen Avram = fabuloasă

Atât poţi spune despre o femeie în al cărui glas se citesc emoţii amestecate cu pasiune pură pentru ceea ce face şi condimentate puternic cu respect şi speranţă! E drept, nu o să neg, presa din România are gradul ei de toxicitate, are glazura ei de superficialitate, însă nu-mi pierd speranţa când văd câtă putere şi cât entuziasm se regăsesc în profesionalişti cum e cazul ei! “Sunt oameni care te aşteaptă să le schimbi lumea, pentru ca mai apoi şi ei, la rândul lor, să o poată schimba pe a altora“.

Absolut delicioase!

Minutele în care a vorbit Liviu Smântânică! Am savurat cuvinte cum n-am mai făcut-o de mult! Am învăţat ce e mai important în viaţă, am aflat că lucrul cel mai important în viaţă e iubirea şi cât de nelipsiţi trebuie să fie prietenii! Am râs atunci când şi-a început povestea şi aproape că am plâns atunci când am realizat că într-adevăr, toţi, fără excepţie, suntem rezultatul unei conjuncturi! La cât mai favorabile vă doresc!

Buticul de inspiraţie

De la Dana Tudor am învăţat multe. Însă e esenţial să vă împărtăşesc că “atunci când ţi se deschid uşi sau ferestre, este o confirmare a faptului că eşti pe drumul cel bun“!

Un lucru pe care am de gând să-l fac e s-o ascult pe Sahar Hashemi atunci când spune: “SARI! Şi plasa de siguranţă va apărea!

Great People + Great Dreams = Great World

Cam aşa aş putea sintetiza tot ceea ce ne-a mărturisit Mihail Muşat. Exemplificat, argumentat şi bine ancorat, Mihail ne-a propus să nu pierdem oportunităţi din cauză că e mai simplu! Să nu dăm cu piciorul marilor şanse, să profităm din plin de resursele pe care le avem! Să ne creem singuri viaţa, cariera, familia, viitorul!

Factura cu vise!

Şi cum ce-i mai bun, rămâne la urmă, aşa a fost şi aici! Poate am simţit-o eu pe Alina Şerban mai aproape de suflet, poate mi s-a părut că tot ceea ce a spus, a conturat o parte imensă din mine, poate că m-am regăsit mult în povestea ei!

Eu nu deţin nimic. Doar vise. Şi am o factură mare, pe care vreau s-o plătesc în viaţa asta! Şi competiţia cu mine abia a început! Vreau să fiu cea mai bună eu din câte sunt! Am puncte vulnerabile, am frici, am temeri. Însă de azi, m-am hotărât să nu le mai ascund!

Voi cu ce aveţi de gând să începeţi?

6 Comments

 1. Foarte frumos tot ce ai scris! Imi place mult entuziasmul si cheful tau de viata, sa nu le pierzi din vedere, te ajuta atat de mult in orice moment!

 2. Multam’ mult Mihaela! Crede-ma ca entuziasm si energie am de impartit pentru toata lumea! Molipsesc pe oricine si fur zambete, asa ca daca ai nevoie de un moment vesel, suna-ma! Stabilim o iesire la cafea si vorbim cate’n luna si in stele! 😀

 3. qmagazin says:

  vreau si eu o factura MARE … de unde se achizitioneaza ? 😀

 4. Anca says:

  Foarte frumos articolul, se vede ca te-ai incarcat de energie si idei la TEDx. Mie imi pare foaaaaarte rau ca nu am avut cum sa ajung, pentru ca am ales sa fiu in alt loc. Sper sa gasesc pe undeva macar inregistrarea video :)

 5. Echipa TEDx says:

  Echipa TEDx iti multumesc pentru acest articol cu adevarat magnific si te asteapta cu drag si in 2012.

 6. Georgiana says:

  Multam’ fain de eveniment si spor la organizarea unuia nou! Abia astept! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>