Le tot văd în jurul meu. Peste tot.

Bogate, răsucite, sobre, colorate, dantelate, împerlate, purtabile, hidoase, suboricecritice. Zic, de gulere. Un soi de €”glugi de gât”€™ sau acoperitoare fashionable pentru oasele sternale și hioide, gulerele fascinează, hipnotizează, duc eleganța într-o extremă și-apoi pleacă într-o lume a hiperbolismului. Chintesență a regalității, gulerul este o piesă-puzzle în vestimentație. E de sine stătătoare și totuși e de preferat s-o îmbini cu ceva-ul pereche.

În buline, gulerul e jucăuș. Transparent și dantelat e obraznic. Înobilat de perle și pietre prețioase devine bijuterie. Iar atunci când e pictat abstract sau recreat după un colaj celebru, se transformă în operă de artă.

Gulerul e un soi de ciornă: e dispensabilă, dar te ajută mult. Cumva, vorba advertisingului neoș, ea “€œface diferența”.

Aștept cu nerăbdare ziua, în care gulerele de pe stradă să nu fie majoritar albe, să cânte singure balada personalității celui/celei care îl poartă și să fie lungi, până la… fluiere. Ale picioarelor.

sursă foto: pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>