Adulții ăștia - Caroline Hulse
Cât de copii pot fi… adulții?
13 January 2019
Ann Cleeves - Harbour Street
Secretele din Strada Portului – Ann Cleeves
22 January 2019
Show all

Cum se împacă rezoluțiile noului an cu… spațiul tău?

poster-6

2019. Nu știu cum a bătut la ușa voastră, dar pentru mine este un restart. Am schimbat cam tot ce aveam de schimbat, iar de-acum las rezultatele să vorbească în locul meu. (Sună a campanie de alegeri, dar zău că nu candidez niciunde.)

M-am tot gândit ce anume aș putea scrie, cum aș putea povesti și-apoi… de ce să nu mărturisesc, negru pe alb, exact cum stau lucrurile? Căci, după cum îmi tot spunea bunica mea, „cum îți așterni, așa dormi!”.

poster-4

Anul trecut pe vremea asta începeam un curs de design interior.

Eram într-o perioadă în care simțeam nevoia să mă întorc la școală. Să stau în bancă, să-mi iau notițe și să am teme pentru acasă. Voiam să îmi fixez câteva elemente, să înțeleg mai bine perioadele artistice, să am o structură pentru toate referințele estetice la care îmi tresare inima. Îmi doream să aflu cum aș putea face (în primul rând pentru mine), un spațiu în care să mă regăsesc pe deplin, să-mi fie propice pentru creație și revelație, să-mi fie confortabil și pe care să-l simt „acasă” în toată puterea clichée-ului. Și mai căutam o „rețetă” pentru decorarea minimă a biroului.

poster1

5 mici trucuri pentru a vă transforma spațiul preferat într-unul fresh & cozy

Astfe, în câteva luni, am învățat că detaliile pot modifica un spațiu întreg, că totul trebuie să urmărească firul roșu, că designul bun înseamnă să ți se potrivească ție, că regulile sunt făcute să fie încălcate. Și le-am aplicat pe toate, rând pe rând, linguriță după linguriță. Iar efectele nu s-au lăsat așteptate. Ordinea din birou însemna ordine în minte. Culorile aplicate pe perete se traduceau în doze de relaxare. Plantele verzi de la fereastră se transformau în terapie verde. Cinci dintre cele mai ușor de pus în aplicare trucuri le găsiți mai jos:

1. Ordine și curățenie.

Închipuiți-vă un birou acoperit de hârtii, agende, cărți, pixuri, markere – toate într-o debandadă totală. Același birou, cu două suporturi pentru creioane și markere, o cutie simpatică pentru a aduna post-it-urile și agendele așezate una peste alta, într-un colț. În celălalt colț așezați o floare. Și încercați să mențineți ordinea asta, strângând în fiecare zi după orele de lucru. Garantez pentru procentul mărit de productivitate!

poser5

2. Lumină, lumini, a lumina.

Ferestre mari, deschise, perdele cât mai transparente (sau deloc). Lumina naturală este principala sursă de energie pe care o avem, așa că străduiți-vă să profitați din plin de ea. Dacă iluminarea din tavan este singura singura sursă de lumină artificială, stați liniștiți, puteți și mai bine. Alegeți o lampă de masă pentru un efect intim sau o lampă de podea pentru a obține lumină de la înălțimi diferite. Lumânările sunt o altă sursă minunată (nu numai pentru iluminatul romantic al încăperii), iar dacă mai sunt și parfumate pe deasupra, cu atât mai bine.

poster-2

3. Faceți cunoștință cu o plantă!

Plantele de casă nu au decât beneficii. Pe lângă cele foarte cunoscute (purificarea și reîmprospătarea aerului, reducerea toxinelor dintr-o încăpere, și așa mai departe), o plantă este extraordinară pentru dispoziția voastră generală. (Știați că există studii care spun că depresia, anxietatea, stresul sau pesimismul pot fi diminuate atunci când persoana în cauză este înconjurată de plante verzi?). Mie mi s-a părut interesant și articolul lui Sophie Lee, Why Indoor Plants Make You Feel Better.

poster-6

4. Adăugați o oglindă.

Oglinzile au o proprietate aproape magică: reflectă lumina. O oglindă (evident, de dimensiuni mai mari) poate face și spațiul în care este așezată să pară mai mare. Dar chiar dacă vreți să redecorați doar biroul, e suficientă o oglindă mică pe care o puteți folosi fie ca tavă pentru decorațiuni și plante, fie pentru a reflecta „colțul zen” pe care îl amenajați pentru a vă simți mai bine (adică decorațiuni, o aromă de cameră într-o sticlă frumoasă, o ceașcă de cafea, etc.)

1

5. Agățați artă pe pereți. 

Un perete gol poate fi frumos pentru cei care preferă minimalismul. Însă, dacă e să fim pragmatici, cea mai mare parte a pereților goi din camere sau birouri sunt pur și simplu foarte triști. Gândiți-vă la un perete gol ca la o pânză pentru care voi sunteți artiștii. Puteți să vă jucați cu un colaj de fotografii înrămate, cu o hartă a lumii sau să transformați peretele într-o mini-galerie personală.

Da, aici voiam să ajung. Să vă povestesc cum mi-am înrămat poveștile create cu Mădălina, să vă arăt poze cu printurile de pe biroul meu. Dar nu o fac. Pentru că inspirația e a fiecăruia și cu toții trebuie să ne găsim propriile resurse de a trăi frumos.

S-aveți un an plin cu bine!

1 Comment

  1. Chiar eram în căutare de inspirație pentru cozyness. Mie mi-e că dacă strâng agendele de pe birou, mâine nu le mai deschid și uit să notez în ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>