11 carti
11 cărți care mi-au adus alte perspective
15 July 2016
georgiana-ciofoaia-moodboard3
MoodBoard #3
26 July 2016
Show all

Ultimele cazuri ale lui Miss Marple – Agatha Christie

Agatha Christie

Știți povestea: vară, după-amieze lungi, seri călduroase care impun nerespectarea orelor de somn, chef de citit la nesfârșit. Și, evident o nouă aventură semnată de Agatha Christie, la îndemână.

De data aceasta, i-am făcut loc în serile mele lui Miss Marple, varianta feminină a lui Poirot și personajul creat pentru a rivaliza cu deja faimosul detectiv. 

Agatha Christie

În Autobiografia sa, Agatha Christie declară că „Miss Marple s-a furișat pe nesimțite în viața mea, încât aproape că nici n-am sesizat lucrul acesta. […] Miss Marple nu era o femeie răutăcioasă, ci pur și simplu n-avea încredere în nimeni. Deși se aștepta la ce-i mai rău din partea acestora, de multe ori îi accepta, cu bunătate, în pofida cusururilor lor.”

Ultimele cazuri ale lui Miss Marple este o colecție de 9 aventuri pe care le rezolvă „detectiva”, însă, personal, am gustat mai mult unele povestiri față de altele. Vă recomand să nu treceți pur și simplu peste „Păpușa croitoresei” dar nu care cumva să-mi repetați greșala de a o citi noaptea, înainte de culcare.

În rest, cum n-ai putea iubi o carte care începe așa:

„Soția vicarului apăru de după colțul casei parohiale cu brațele pline de crizanteme. Pământul gras de grădină i se lipise de pantofii butocănoși cu șiret și câteva fire de nisip îi ajunseră până pe nas, însă fără să fie conștientă de acest lucru.”

*** Carte de citit la mare, pe chaiselongue, într-o dup-amiază toridă, cu o limonadă cu mentă și ghimbir în dreapta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>