Cărțile lui Februarie

1. Malcolm Gladwell – Excepționalii

 O carte pe care trebuie să o citiţi. Atât.

 2. Aurora Liiceanu – Supuse sau rebele -“ Două versiuni ale feminităţii  

Aurora Liiceanu va intra cât de curând la categoria “€Obsesii”. Dincolo de stilul care parcă te ia de mână și te așează între niște cersafuri calde care miros a proaspăt într-o duminică dimineață, cărțile ei conțin subiecte, întrebări, povești, oameni, care te inspiră să faci. Nu numai să vrei, ci să te și apuci de treabă. De data asta Aurora Liiceanu face o paralelă între două versiuni ale caracterelor femeilor anilor ‘€20: Hadley Hemingway și Zelda Fitzgerald. Sinceră să fiu, eu am găsit mai multe asemănări decât deosebiri, dar analiza personalităților lor este pertinentă. V-am zis: o lectură perfectă pentru duminică dimineaţa.

3. Karen Karbo – Coco Chanel. Un mit  

Se leagă cu obsesia de care vă povesteam luna trecută și care mă urmărește cu perseverență de câțiva ani: Chanel. Karbo are un stil prozaic de a scrie, însă destul de amuzant. Nu căutam o lectură care să-mi rămână întipărită în cutele sinapselor, ci doar informații care să-mi confirme teorii. Și-am găsit exact ce-am căutat plus câteva picanterii și o listă de materiale care pot servi ca bibliografie mai departe în cercetarea celei care a fost Gabrielle Chanel. V-o recomand ca lectură de metrou: e ușurică, amuzantă și deține teme frivole, numai bune de discuții la o cafea.

Filmele lui Februarie

1. Vive la France (2013) – o comedie acidulată cu doi teroriști-wannabe, care își doresc să pună Taboulistanul – o țară mică din Asia, în care cică s-ar fi inventat salata tabouleh – pe harta lumii.

2. The Book Thief (2013) – nu e despre infractori decât dacă mă refer la cele două ore răpite, cât durează filmul. Și după aceste 2 ore o să vă doriți să-i mai dați o dată play. Pe cuvânt de iubitoare de cărți.

3. Stuck in Love (2012) –   o poveste detensionată despre încăpățânarea care ne orbește și despre puterea perseverenței. Sau cel puțin, asta am vrut eu să înțeleg. Sunt curioasă ce rezultat vă da vouă ca răspuns la ecuația raţiune/sentiment pe care o aduce în prim plan filmul.

4. Mr. Morgan’s Last Love (2013) – cel mai emoționant film pe care l-am văzut în ultimii doi ani. Și cu cele mai bune replici. Nu surprinde povestea, cât dialogul, așa că dacă aveți nevoie de o oră jumătate de profunde întrebări, vi-l recomand.

Muzica lui Februarie

Luna asta se anunţă una pestriță. Cu stări construite în climax, am descoperit First Aid Kit și Majestic Casual. Vă las și pe voi să faceți cunoștință cu ei și cu mesajele lor, îndată ce vă prezint topul meu:

1. First Aid Kit – Wolf

2. Majestic Casual – Misun – Coffee

Obsesia lui Februarie

Jon Favreau. Scriitorul, nu actorul. Jonathan E. “Jon” Favreau născut cu vreo 7 ani înaintea mea, fostul “€œzeu al discursurilor” președintelui Obama. Gata, acum vă sună mai cunoscut, corect? Biografia lui o puteți citi aici, poze cu el puteți vedea aici iar un interviu care mi-a atras atenția puteți citi aici.

Un interviu în care veți descoperi însă ce înseamnă poezia politică și cum se pot transforma cuvintele în crezuri, găsiți aici magazine.co.uk.

Va doresc un februarie efervescent!

sursa foto: pinterest

1 Comment

  1. […] din Paris – mai știți ce recomandare făceam luna trecută? Ei bine, din una în alta, am ajuns la Paula McLain și la biografia lui Hadley – prima […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>