Decembrie are un impresionant gust de portocală și valsează rapid printre zile, pe coloana sonoră a fiecărei bucurii. Decembrie aparține unor conștientizări, a unor obiective noi, a unei recalculări. Toate zilele iau forma abstractă a nostalgiei și ne vrem întorși în toate clișeele copilăriei. Eu, cel puțin. Decembrie nu se mai satură de plimbări, de cadouri, de cărți citite, de prietenii re-legate, de căutări de rost. Un decembrie plin de tot ce iubiți voi!

Christmas BookTree

Cărțile lui Decembrie

Decembrie e plin de recomandări, căci își face timp, la căldură, de cele mai diferite titluri, cu o franchețe de care aproape că mi-era poftă!

1. Pentru cei care caută să citească scurt, clasic și neapărat pus în scenă – Pygmalion – George Bernard Shaw.

2. Pentru cei care caută să se minuneze, să se umple de frumos și care cred că Eleganța Ariciului este una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-au citit. Până acum. – Viața Elfilor – Muriel Barbery

3. Pentru cei care caută să citească o aventură cu detectivi, semne de întrebare și mult mister – Agatha Christie – Conacul dintre dealuri.

4. Pentru cei care mai caută încă revelația anului, care iubesc cărțile și cărora li s-a făcut dor de o altă comoară precum cea scrisă de Ray Bradbury (Fahrenheit 451)George Arion – Insula Cărților.

5. Pentru cei care vor să ia parte la o colecție de căutări autentice, în satul românesc, păstrător de rost – Dor de Rost/ Longing for Sense – Răzvan Voiculescu.

 

Filmele lui Decembrie

1. Dial M for Murder (1954)

Dacă vă este dor de scenariile misterioase ale lui Alfred Hitchcock, vreți s-o vedeți într-un rol extraordinar pe Grace Kelly sau pur și simplu vi s-a făcut dor de un film clasic.

2. My Fair Lady (1964)

După ce ați citit Pygmalion, vă puteți bucura de musical. Audrey Hepburn și Rex Harrison fac echipă bună și vă răpesc o oră și-un pic de la tot ce înseamnă viteză.

3. Harry Potter (2001 – 2011)

Ca în fiecare an.

4. Poveste de dragoste (2015)

O poveste frumoasă, căreia m-aș putea apuca să-i reproșez multe. Dar senzația pe care am avut-o când am ieșit din sala de cinema a fost atât de frumoasă, încât mă abțin de la critici.

Muzica lui Decembrie

Adele, pentru îndrăgostiți. Ella Fitzgerald, pentru nostalgici. Mumford & Sons, pentru sensibili. Her pentru grăbiți.

2 Comments

  1. Cyndi says:

    O atmosferă tare frumoasă la tine pe blog, dragă Georgiana! :)

    • Georgiana Ciofoaia says:

      Hi hi, să știi Cyndi că de data asta nu m-am străduit. Efectiv mi-am luat bucuriile și le-am vărsat aici. Te îmbrățișez strâns, strâns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>