Gulerul – declarația unei curiozități
5 December 2012
Superputerea de a fi om
17 January 2013
Show all

Momo – cartea care te învață să asculți

momo

Mi-am adus aminte zilele astea de Momo. Cred că din cauza faptului că sunt prea mulți oameni care vorbesc și prea puțini care ascultă. Poate din cauza faptului că m-am identificat cu Momo în ultimul timp iar lucrul asta mi-a făcut bine.

Eu nu scriu recenzii. Nu povestesc despre personaje, despre acțiunea care se întâmplă, nu disec în parte deciziile fiecărui capitol. Mie îmi place să analizez o carte din prisma sentimentului meu față de ea, din lumina lucrurilor învățate sau a obiceiurilor dobândite.

A auzi și a asculta sunt două lucruri atât de diferite. Și știu că, sub paltonul ponosit al lui Momo se ascunde răbdarea de a asculta. De a îndruma prin ascultare.

Îl asculți pe celălalt și, atunci când își aude propriile gânduri spuse cu voce tare, se pare că ia singur decizii. Vi s-a întâmplat și vouă, așa-i?

Momo e o carte care trebuie dezvelită. E ca un joc pe care îl joci cu tine însuți. Iar Michael Ende e cel mai bun profesor pentru asta.

1 Comment

  1. […] pentru liniștea sufletului: Momo – câte 20 de pagini seară, înainte de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>