Cristina, mersi! Pentru recomandare și pentru descrierile copioase!

Nu știu dacă ați citit ori ba, cartea semnată de Simona Tache și Mihai Radu (pe care îi știți de la Cațavencii) dar vă spun eu de pe acum că aveți doar două posibilități. Să vă placă mult, ca un meniu delicios, plin de comedie umană ori să-l înțelegeți ca pe un roman stupid al unor indivizi de pe altă planetă.

Eu am ales prima variantă, comestibilă într-o după-amiază în care te torturează plictisul.

Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut - Simona Tache & Mihai Radu

Un meniu complet  

Recunosc, nu-i o carte cu greutate. Dacă înțelepciune, revelații sau povești cu sâmbure este ceea ce căutați, căutați în continuare. Însă nici Simonei, nici lui Mihai nu le poate nimeni nega condeiul. 

Cum văd eu cartea asta?

Ba ca o panna cotta a comicăriilor relațiilor dintre bărbați și femei, ba ca o culegere de dialoguri precum spuma de șampanie. M-am relaxat (spun zău) cu acest zabaione sarcastic cu multă frișcă amuzantă, luări spectaculoase și precise peste picior, în lingurițe cu vârf din cele mai reale situații “€œcasnice”. Zic reale pentru că vrem, nu vrem, marea majoritate a societății actuale românești se suprapune perfect peste ilustrările celor doi autori. 

Pasajul preferat?

“Dacă, din greșeală, pune oala fierbinte pe laptopul tău și o întrebi: De ce ai făcut asta, dragostea vieții mele, lumina ochilor mei, soarele care îmi încălzește viața rece și fără sens?, înseamnă că țipi la ea. Tu poate zici în șoaptă, poate nici nu se aude, poate doar miști buzele ca și cum ai spune ceva, poate te-ai asfixiat și faci mărunt din mandibulă. Nu contează, ai țipat la ea.” (Mihai)

“Nu există situație suficient de gravă încât bărbatul să nu fie tentat să n-o minimizeze. E zăpadă până la nivelul acoperișului și sunteți blocați acolo fără provizii? Din punctul lui de vedere lucrurile stau astfel:

– A nins un pic, o să se topească foarte repede, o să vezi. Stai liniștită totul o să fie OK.” (Simona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>