Închipuiți-vă că citim zilnic, în medie, aproximativ de 10 Mb de materiale. Ascultăm peste 400 Mb în fiecare zi și vedem peste 1 Mb de informație în fiecare secundă. E inutil să demonstrez care dintre canalele de comunicare pe care le cunoaștem toți, transmite informația mai… precis. Există însă și un soi de “€œintersecție” în care toate cele 3 tipuri de informare sunt exploatate la maximum: video storytelling. Las 3 video-uri să-mi confirme teoria și va las și pe voi în compania lor.

1. Story Of Stuff – nominalizat la categoria “Eco-FLOW”

Un video prețios ca informații, așadar mai dificil de digerat. Este exemplul perfect de ceea ce marketerii numesc “visual storytelling“: una bucată voce carismatică de povestitor, desene simpatice și relevante, cifre care să susțină povestea și efecte fancy. O poveste non-colorată despre cum am reușit să consumăm o treime din resursele naturale (in U.S. mai există doar 4% din pădurile originale). Poate vă inspiră să aveți mai multă grijă de cum consumați și poate vă ridică niște întrebări.

Pentru și mai multe video-uri de acest tip – ta da daaam: The Story Of Stuff Project.

2. Man by Steve Cutts – nominalizat la categoria “Horror Storytelling

Sau cum poți sintetiza 5000 de ani în 3 minute. Video-ul asta te face să îți plângi de milă – realizare excepțională și scenariu care te face să empatizezi cu ONG-urile ecologiste. Și cu manifestațiile rebelilor hippie. Și cu trendul eco-friendly.

3. A Short Story About Storytelling – nominalizat la categoria “Fără categorie”

Și unul chiar despre storytelling – despre cum poveștile au creat un scop comun și un simț al comunității încă de la începuturile omenirii. Și da, nimic nu îți retine mai bine atenția decât o poveste bună.

sursa foto: storyofstuff.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>