Visual storytelling

După reacțiile pozitive generate de articolul precedent referitor la cursurile online de storytelling, m-am gândit că o serie de cursuri online de visual storytelling ar completa de minune teoria și practica asumate în prima parte.

Chiar dacă scrisul este meseria și rațiunea mea de a fi, trebuie să recunosc, de multe ori „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Ori dacă nu le numără chiar pe toate o mie, atunci cu siguranță poate sublinia sau completa de minune o poveste.

1.Lifestyle Photography: Visual Storytelling

Marte Marie Forsberg, lectorul acestui curs este o tânără fotografă norvegiană, pasionată de scenarii și povești vizuale, de set-up-uri instagramabile și de fotografia de lifestyle.

2. The Practice of Visual Storytelling: Interviews with Artists

Nimic nu mi se pare mai plin de inspirație decât un interviu cu un om remarcabil în domeniul său. Dincolo de tainele pe care le strecoară în orice răspuns, subiectul unui interviu va dezvălui în poveștile sale mult mai mult decât ar face-o în orice curs sau în orice cuvântare. Dialogul are un mod unic prin care despăturește informații, oameni, lecții. Și vorbesc din experiență, pentru că un an de interviuri m-a învățat mai mult decât un an de facultate.

3. Visual Thinking: How to Create Sketchnotes to Capture and Synthesize Content

În storytelling, indiferent de domeniul de aplicabilitate, foarte importantă este „ascultarea” poveștii și puterea de a o putea sintetiza într-o imagine. Închipuiți-vă o petrecere de Cărciun alături de cei mai buni prieteni. Cum ați sintetiza tot ce s-a întâmplat de-a lungul orelor printr-o singură fotografie? Eu probabil aș alege să surprind masa, așa cum arată ea la plecarea tuturor oaspeților.

Ei bine, în cursul acesta, Catherine Madden – consultant vizual – explică în etape tot ce trebuie să știi despre povestitul prin imagini. În plus, are și o mulțime de tips-uri simpatice și inspiraționale.

4. Visual Storytelling 1

Pe Cristina Colli o urmăresc de foarte multă vreme, așa că lecțiile ei vizuale sunt adevărate minuni și pot fi contextualizate ăn foarte multe domenii. Iar dacă mă întrebați pe mine, cred că e un curs care te ajută și să îți găsești propria ta voce vizuală.

5. The Art of the Story: Creating Visual Narratives

Debbie Millman și-am cam spus tot.

Extra: The Marketer’s Crash Course in Visual Content Creationspecial pentru marketerii în căutare de soluții istețe.

Să vă fie cu folos!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>