Storytelling

Zilele trecute am primit un mesaj foarte simpatic pe blog, căruia îi mulțumesc pentru inspirație:

Servus Georgiana :)
Ma bucur sa te cunosc, chiar si doar virtual :)
In primul rand multumesc pentru continutul frumos si util de pe blogul tau! Ai mentionat in articolul tau “Cele mai bune cărți de storytelling” de cursurile online de storytelling, ai putea sa imi recomanzi cateva, in afara de “The Future of Storytelling”?
Multumesc frumos!

Așadar, mai căutau și alți însetați de povești cursuri online de storytelling, lecții prin care să învețe a povesti și inspirație pentru proiecte. Iar dacă tot se apropie un nou an, de ce să nu pregătesc o listă de cursuri online unde toți cei interesați să-și găsească propriile resurse?

Mai întâi de toate, storytelling te poate învăța orice carte bună, orice episod din Black Mirror, orice curs de scenaristică. Da, evident, storytelling-ul are aplicabilitate și în marketing, jurnalism sau business, pentru că nu există o rețetă universal valabilă de poveste. Orice știre bine scrisă va constitui o poveste, orice carte va fi o lecție de storytelling, orice film sau serial va însuma toate elementele unei povești pentru auditoriul său.

Un curs de storytelling va pune bazele „narațiunii”, va aduna laolaltă idei care te pot inspira, îți va oferi resursele de căutare, însă pentru a-ți crea povestea, căutările trebuie să fie și… pe dinăuntru.

Cursuri Online Gratuite de Storytelling

1. The Future of StorytellingThe Future of Storytelling este cursul pe care eu l-am făcut acum câțiva ani și care, pe lângă faptul că te învață foarte multe chestiuni de cultură generală, îți propune și un cadru de „new storytelling”, adică ceea ce numesc eu storyscaping.

2. The art of storytelling – fabulosul curs susținut de PIXAR.

3. How to Write an Essay susținut deMaggie Sokolik de la University of California.

4. Storytelling Fundamentals: Character, Conflict, Context, Craft

Orice altă sugestie e binevenită, ba chiar așteptăată. Mulțumesc anticipat!

 

Cursuri Online de Storytelling, Cu Plată

1. Pe platforma Masterclass găsești resurse prețioase de la oameni pe care nici în vis nu ai putea să-i ai profesori. Cursul susținut de BOB WOODWARD – Investigate Journalism pare a fi o oportunitate bună de a construi ipoteze și de a le îmbrăca în povești.

2. Leadership Communication for Maximum Impact: Storytelling, pe Coursera este o soluție foarte isteață pentru cineva care a trecut de junioratul într-ale povestirii.

3. Un curs foarte simpatic pe Udemy este Storytelling for Business, cu aplicabilitate, exemple și „exerciții” practice.

Acestea fiind scrise, spor la povestit!

5 Comments

 1. Bookish says:

  Faine recomandări, chiar o să arunc un ochi. Am fost anul trecut la un curs de creative writing, dar nu a fost ce mă așteptam. Se adresa celor care voiau să fie scriitori, nu te ajuta pe partea de storytelling (blog, jurnalism).

  • Georgiana Ciofoaia says:

   Dana, să știi că înțeleg foarte bine, dar depinde foarte mult și cu ce așteptări începi un curs și care este nivelul tău de pregătire (valabil pentru orice domeniu, storytelling sau nu). Sper să-ți găsesști inspirația în ceva ori, dacă dai vreodată peste ceva interesant, să îl împărtășești aici. Mulțumesc!

 2. Alexandra Cilliota says:

  Buna, Georgiana! Pentru cei care vor un curs foarte interactiv de storytelling de nivel mediu si care tin prezentari in public, am o recomandare. E mult mai accesibil ca pret, are 2h30 si are review-uri foarte bune: https://www.udemy.com/storytelling-for-public-speakers-from-zero-to-hero/

 3. Raluca says:

  Eu am urmat un curt foarte bun de storytelilng in limba Romana aici: https://www.life-university.ro/curs-storytelling/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>