Plăcerile Lui August - blog
Plăcerile lui August
7 August 2017
Placerile lui octombrie
Plăcerile lui Octombrie
16 October 2017
Show all

Plăcerile lui Septembrie

Case din Cotroceni, Bucuresti

Case din Cotroceni, Bucuresti

Septembrie, locul dantelăriilor și-al întâlnirilor cu parfum de ceai. În Septembriele lui 2014, mă uitam cu poftă la Astă-seară dansăm în familie și-i citeam Jurnalul Oanei Pellea. În 2015 citeam carte după carte și mă bucuram de Agatha Christie, de J.K. Rowling și de Magda Szabó, amintindu-mi de Riviera franceză. Anul trecut, Septembrie îmi era început pentru multe și bucurie nemăsurată, vedeam pentru prima dată satul Viscri și ascultam cu nesaț Beth Hart.

Septembrie e un loc. În calendar, în inimă, pe rafturi. E doar alegerea noastră cum vrem să-l umplem și cu ce vrem să-l împodobim. Al meu e plin de ore de scris, muncă de redacție, cărți citite în inima nopții și filme înghesuite în weekend. Să-mi fie cu iertare, cred că Septembrie e mult și despre întoarcerea înspre tine, ca-ntro răsfrângere suavă, drept pentru care notez mai jos doar ideile care m-au bucurat luna aceasta, fără alte adăugiri.

Cărțile lui Septembrie

1. Cum te poți rata ca scriitor – Alex Ștefănescu

2. Pelerinii – Elizabeth Gilbert

3. Crima Mumiei – Christian Jacq

4. Casa de la Riverton – Kate Morton

Victoria si Abdul

Filmele lui Septembrie

1. Victoria si Abdul (2017)

2. Febra lalelelor (2017)

3. My Week with Marilyn (2011)

Locul lui Septembrie

Cred că, în Septembrie, mi-e dor de Londra și de toate ploile ei, de toate magazinele de ceai și de librăriile de unde uit să mai ies, de muzeele bătute la pas și de ceaiurile servite la ora 5 fix.

Mă’nclin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>