Placerile lui octombrie

Octombrie. Ce-ar fi de spus despre tine? Țin minte că în 2013 citeam Aurora Liiceanu și Margaret Manzzantini, doar seara și doar însoțită de un pahar luuung cu lapte cald și scorțișoară. Octombriele lui 2014 mi-a stat sub puterea papilelor gustative, a filmelor și a cărților care evocau bucătăria indiană, cu toate condimentele ei sofisticate. În Octombrie 2015 hoinăream prin Londra și nu scriam decât pe ritmuri de jazz, avându-i companie pe Jazz. Ray Charles, Frank Sinatra, Nat King Cole, Louis Prima, Nina Simone, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald ori Dinah Washington.

Anul trecut, Octombrie a fost poezie. Luam Budapesta la pas împreună cu Peggy Guggenheim, mă cutremuram la vizionarea filmului „Amy” și colecționam momente călduroase. Anul acesta, octombrie e blând, generos cu soarele și plini de surprize plăcute. Să te tot lungești la o cafea cu lapte ori duminicile în fața unui film bun.

 

Cărțile lui Octombrie

1. Fata cu fragi –  Lisa Strømme (interviul extraordinar pe care i l-am luat la FILIT 2017, îl puteți citi în următoarea ediție Forbes)

2. Perla – John Steinbeck

3. Camera de povestit – Michael Paterniti

4. Good Night Stories for Rebel Girls – Elena Favilli, Francesca Cavallo

dangal-aamir-khan

Filmele lui Octombrie

1. Dangal (2016) – cel mai bun, mai frumos, mai onest și mai muzical film pe care l-am văzut anul acesta. Inspirat dintr-o poveste adevărată.

2. Strike (2017) – ecranizarea primelor două romane semnate Robert Galbrait (pseudonimul lui J.K. Rowling)

Locul lui Octombrie

Tot mai des, „locul lunii” este acasă. Cuibul în care îmi vărs toate supărările și toate fericirile, colțul tainic în care mă ascund și în care mă încarc cu energie, spațiul unde-mi adun ideile. Și unde, tot mai des, mă adun și pe mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>