G

Ah, Noiembrie, cât te-am așteptat!

Să tot fie vreun an de când tânjesc după soarele tău timid, după diminețile tale grăbite, după zvâcul tău neîncetat. Bine-ai venit! Mă bucur sincer că ești aici, că ți-e soarele dat la volum mare, că n-ai uitat de ceață, dar nu ți-ai făcut de cap cu ploile. Ba ești chiar simpatic și week-endurile le-ai modelat perfecte pentru plimbare.

Noiembrie, să nu uiți că ai fost pionier în proiectul cu Mădălina Andronic și că primele produse create vreodată de mine s-au întâmplat în zilele tale. Să ne porți noroc și să aduci pe lângă noi oameni cu povești, care să ne înțeleagă poezia și culorile. Mulțumim anticipat, Noiembrie!

 

Cărțile lui Noiembrie

Cărțile lui Noiembrie se aleg singure. Se răzgândesc când ajung pe noptieră, se ceartă între ele, unele renunță și altele vin. Sunt autori noi și autori vechi, subiecte haioase și subiecte dureroase, cărți de atmosferă și cărți cu poveste. Cărți de drum lung și cărți-pastilă. Dar toate, ale lui Noiembrie.

1. Rodica Ojog Brașoveanu – Violeta din safé

2. Pascal Bruckner – Ce dorește domnul?

3. Grace Ellison – O englezoiacă într-un harem turcesc

4. John Berger – Feluri de a vedea

5. Chris Simion-Mercurian – Care dintre noi / Which One of Us

 

Filmul lui Noiembrie

Bohemian Rhapsody.

Atât. E singurul film pe care trebuie să-l vedeți anul acesta. Singurul la care aș merge în fiecare săptămână. Iar dacă ar fi să răspund la întrebarea „Care este filmul tău preferat?”… ei bine, Bohemian Rhapsody tocmai mi-a îngreunat răspunsul.

Muzica lui Noiembrie.

Queen. Evident.

Masseria PotentiLocul lui Noiembrie

Masseria Potenti. Locul despre care Mădălina și Dan au vorbit atât de frumos și unde am petrecut o zi întreagă, ba la masă, ba în livada de portocali, ba printre cactușii matusalemici din curtea interioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>