Noiembrie e un borcan cu fistic. Zilele sunt destul de dure, dar suficient de delicioase cât să nu te plângi de dureri de dinți. Câteodată sărate, rar nimerești și câte una „stricată”. Dar toate, toate sunt decojite cu grijă și fac parte din „gustarea” sfârșitului de toamnă.

Noiembrie cred că e luna aceea care „tace și face”. Dacă plăcerile lui Noiembrie în 2015 aveau loc pe acordurile lui Paganini, în vreme ce răsuflam greu citind „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan, anul trecut, în aceeași perioadă îl citeam C.S. Lewis în „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr”.

Anul ăsta, Noiembrie a venit pe nesimțite, s-a instalat în lentoarea lui obișnuită și își cere talantul: cărți, ceaiuri, liniște, scris, oamenii cu povești, muzică, film, design, poezie. Pe scurt, frumosul.

Homo deus

Cărțile lui Noiembrie

Cărțile lui Noiembrie se-adună de-a valma, într-un melanj de texturi diferite, de la cele nostalgice, la cele mai tandre, de la cele amuzante la cele științifice. Dar toate titlurile sunt

1. Iubire cu „i” mic – Francesc Miralles

2. Madlena – Aurora Liiceanu

3. Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț – Iulian Tănase și ilustrații de Mircea Pop

4. Homo Deus: A Brief History of Tomorrow (Sapiens) – Yuval Noah Harari

Filmele lui Noiembrie

Toate sunt cu rost, mai ales după-amiezele în care te „rupi” de realitățile profund copleșitoare. iar filmele astea fie pun întrebările potrivite, fie au darul de a te lăsa cu gura căscată.

1. The Circle (2017)

2. Zorba the Greek (1964)

3. The Game (1997)

4. El Cuerpo (2012)

 

Piesele de teatru ale lui Noiembrie

Teatru! Doamne, cât dor mă apucă din când în când de râs cu gura până la urechi, iar toate piesele astea sunt excelente (numai dacă vreți să râdeți mult).

1. Cum se cuceresc femeile (Teatrul Metropolis)

2. Cum să distrugi o piesă (Grand Cinema, Băneasa)

3. Totul e relativ (Teatrul Nottara)

Un Noiembrie plin de sărbătoare să avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>