Noiembrie e granița dintre toamnă și iarnă, martorul tăcut al primilor fulgi, cel care aprinde focul în vatră, cel care te îmbie cu vin fiert cu scorțișoară și portocale. Noiembrie e martorul tăcut al ceții care se ridică dimineața o dată cu pleoapele tale. Noiembrie e un personaj dubios, la prima vedere: are deja parfum de sărbători de iarnă dar se încăpățânează să adune încă frunze galbene, grena și portocalii, sub ploile lui reci. Tot el își cheamă vânturile din cele patru zări să ne scurteze zilele și să ne adune în case mai repede.

Pentru mine, noiembrie e o poezie clasică, cu ritm iambic și rima îmbrățișată, despre recunoștință, bucurie și căldură. Noiembrie e un soi de abac pe care-ți așezi bilele albe, negre și colorate de peste an și te motivezi cu o cană generoasă de ciocolată aburindă. Ori de vin fiert.

 

Cărțile lui Noiembrie

Noiembrie are poftă de multe cărți. Și le-a adunat pe noptieră și face rabat din orele nopții ca să descopere autori noi.

1. David Sedaris – Eu o să vorbește drăguț cândva

2. C.S. Lewis – Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr

3. Roberth Galbraith (J. K. Rowling) – Carieră Malefică

4.  Caroline Paul – Îndrăzneața. Escapade pentru o viață de aventuri epice

Filmele lui Noiembrie

În noiembrie, mi-e poftă de supereroi: unii cu puteri paranormale, ații doar cu multă răbdare. Ambii cu lumină.

doctor-strange-2016

1. Doctor Strange (2016)

Un film pe care vi-l recomand din toată inima și de la care vă rog să nu vă ridicați la final. Păstrați răbdarea și o să vă fie răsplătită. N-aș putea să vi-l explic în cuvinte dar cred că este cel mai bun film pe care l-am văzut la cinema anul acesta – e comic, e profund, se susține printr-o teorie care stă la baza tuturor credințelor și are niște efecte speciale care îți reconfigurează tot ce știai despre filme.

mr-_church_poster

2. Mr. Church (2016)

Mr. Church spune povestea unei prietenii inspirate dintr-o poveste reală, dintr un bucătare (interpretat magistral de Eddie Murphy) și o fetiță. Henry Joseph Church este un personaj care reușește să seducă prin răbdare, prin bunăvoință și prin înțelegere. Tare mult vă invit să-l urmăriți.

Locul lui Noiembrie

Lui Noiembrie cel mai bine îi șade acasă. Acasă la el, în Moldova, unde frunzele s-au cam desprins toate de ramuri și unde vinul e scos din beci și pus la fiert numai pentru prieteni buni.

Un Noiembrie cu rost să avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>