papadie

Acum 3 ani pe vremea asta îmi împărțeam timpul între muncă, Aferim, Rodica Ojog Brașoveanu și Piatra Neamț. Acum 2 ani Care Santos, Marilyn Monroe și Praga erau personajele principale ale lunii mai. Anul trecut Christie Watson, Ștefan Câlția și jazzul celor de la The Kandinsky Effect îmi ocupau mintea.

Anul acesta, în mai am suflat în păpădiile din deltă, m-am luat la ceartă cu personaje din cărți și am scris pentru Forbes Life o serie de articole despre oameni extraordinari. Mai e în fiecare an o lună foarte plină, la granița între n-am-timp-de-nimic și aș-putea-să-citesc-10-cărți-și-să-plec-în-lumea-largă. Undeva în adâncul inimii mele, asociez luna mai cu „acasă” de la Piatra Neamț și de la Iași, cu oamenii dragi pe care îi văd rar, dar de a căror energie mă umplu cu folos. Bine-ai venit, mai!

Plăcerile lui Mai 2017Plăcerile lui Mai 2016Plăcerile lui Mai 2015.

Unde ai disparut bernadette

Cărțile lui Mai

1. Negru de corb – Ann Cleeves

2. Hygge – arta daneză a fericirii – Marie Tourell Søderberg

3. Unde ai dispărut, Bernadette? – Maria Semple

VERA-series-six1-1024x756

Filmele lui Mai

1. The Sixth Sense (1999)

2. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

3. Vera (2011 -)

Plimbarea lui Mai

Anul acesta, Delta Dunării. La sfârșitul lui aprilie, casă ne-a fost pentru câteva seri Dunăvățul de Sus, ultima localitate în care poți ajunge cu mașina. Ne-am plimbat cu barca, am înghețat seara pe terasă la povești, ne-am lăsat arși de soare la Sfântul Gheorghe, am mâncat cel mai bun pește (doamna Livia este cea mai talentată!). Scrieți-mi dacă vreți să ajungeți într-un loc frumos cu mâncare bună și oameni minunați.

1 Comment

 1. Dana Arghirescu says:

  Eu as vrea sa gust din ce face doamna Livia:)
  Pentru mine mai e luna in care trebuie sa conving un copil de 14 ani, sa treacă din nou prin toata materia si sa aibă încredere in ea.
  Mai e luna in care fac rezervările pentru vacanta de vara.
  Mai e luna in care ma apuca nebunia sa încep ceva nou.
  Si mai e ceva cu mai.Dar nu zic😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>