EASTWARDS PROSPECTUS

Mai mă surprinde întotdeauna. Cu un personaj nou, cu o revedere, cu o întâlnire amânată prea multă vreme, cu un titlu nou în bibliotecă. Mai își întinde zilele ei lungi și se trezește în fiecare dimineață cu genele împletite cu raze de soare. Apoi devine o sfârlează: acum e la masa de lucru, acum e cu laptopul în brațe, acum o găsești rezemată de-un colț și citind o dramă, acum o descoperi privind fascinată într-un album cu lucrări de artă.

În 2015, luna mai mă surprindea acasă, la Piatra Neamț, cu Rodica Ojog Brașoveanu în brațe. În 2016, Mai își rememora aventurile din Praga și se minuna de povestirile lui Oliver Sacks în Omul care își confundă soția cu o pălărie.

Anul ăsta, 2017 este o partitură liberă, pe care n-au loc decât lecturile cu miez și momentele alături de oameni buni. Cărțile și piesele de teatru. Serile lungi, în ritmuri de jazz.

 

Cărțile lui Mai

Cărțile lui mai sunt multe, pentru că nopțile îi sunt lungi și nedoritoare de somn. Și, pentru că-și face timp pentru lecturi diferite, începe cu drama cutremurătoare semnată de Christie Watson (premiuul Costa pentru roman de debut) și continuă în alergare cu Tibi Ușeriu. Revine iar la dramă, de data aceasta una semnată de o autoare româncă contemporană, doar pentru a-și drege amarul cu frumusețile colorate ale artistului Ștefan Câlția.

1. Acolo unde femeile sunt regi – Christie Watson

2. 27 de pași – Tibi Ușeriu

3. Măștile fricii – Camelia Cavadia

4. Ștefan Câlția. Locuri – Victor Neumann, Dan C. Mihăilescu

 

Filmele lui Mai

Peliculele lui Mai își fac loc între episoadele din Black Mirror (o satirică excelentă adusă societății moderne, ce hiperbolizează marile teme ale lumii în care trăim; de nu l-ați văzut, e musai și găsiți toate cele 3 sezoane pe Netflix) și spectacolele de teatru.

1. Ray (2004)

2. Hidden Figures (2016)

3. Perfetti sconosciuti (2016)

 

Muzica lui Mai

Muzica lui Mai e jazz de la un capăt la celălalt. Începem cu Ray și, pe măsură ce ne apropiem de 25 august (când se întâmplă bucuria de la Smida Jazz), apăsăm butoanele cu Bugge Wesseltoft, GoGo Penguin, The Kandinsky Effect, Sickpicnic.

Locul lui Mai

Locul lui mai este… la teatru. Și în galerii de artă contemporană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>