Cumva, de fiecare dată, ianuarie e despre începuturi. De data asta însă, mi-aș dori ca ianuarie să fie despre continuare. Sau despre continuări. Prea cred că ne amăgim cu începuturile dictate de calendar. Cred mult în continuitate. Și în a repara ceva ce s-a stricat. Căci prea multă vreme ne pierdem aruncând și „luând-o de la capăt”. Cred mult în emoții, în iertare și în recunoștință. În puterea de a te ridica și nu în cea de a „renaște”. Fizic, pragmatic, real nici nu o putem face a doua oară. Însă a ne ridica de fiecare dată, a ne înălța mai mult, a continua să mergem – aceasta este doar o chestiune de voință.

Sper ca anul să vă fie cel puțin cum mi-l doresc mie: generos cu bucuriile, senin și plin de frumusețe. Umplut cu titluri bune, cu filme extraordinare și călătorii simpatice.

Placerile lui Ianuarie

Cărțile lui Ianuarie

1. Plan diabolic – Rodica Ojog Brașoveanu

Mi-am propus acum vreo 7 ani când am descoperit-o pe Rodica Ojog Brașoveanu, să nu treacă nici un an fără să citesc ceva semnat de ea. Și, până acum mi-am ținut promisiunea. Plan diabolic pare a fi unul dintre cele mai elaborate romane polițiste scrise de ea și, evident, unul dintre cele mai bune. Vi-l recomand cu drag, când aveți poftă de un fir narativ îmbibat în taine efervescente.

2. Trei săptămâni în Himalaya – Marius Chivu

Unul dintre Jurnalele de călătorie care te fac să-ți iei lumea în cap. Feriți-vă de el dacă nu vreți să vă faceți curând bagaje și să vă pierdeți prin Nepal!

3. Din Liverpool în Carpați – Arabella McIntyre-Brown

Prima carte începută în 2017, de-o tandrețe intimă și profund frumoasă.

Filmele lui Ianuarie

Ianuarie se bucură de câteva zile libere în plus, așa că dă iama în filme și-n seriale, doar, doar și-o satisface pofta de povești. La alegere între o comedie românească, un SF, o mini-serie inspirată după un caz real și câteva filme cu detectivi adorabili.

1. Două Lozuri (2016)

2. Passengers (2016)

3. The great train robbery (2013)

4. Maigret (2016)

5. Sherlock (1942 – 1946)

 

Locul lui Ianuarie

Acasă. Oriunde ar fi acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>