Februarie cred că e luna care „zboară” cel mai repede. E într-o efervescență continuă, se găsește prinsă între atâtea sărbători și pregătiri și cred că pe drum și-a pierdut identitatea: aparține iernii sau primăverii?

În 2014, Februarie mi-o aducea aproape pe Aurora Liiceanu și câteva filme care vorbeau despre dragoste. În 2015, Februarie mă punea să-mi aleg preferatul dintre J.D. Salinger, Eric-Emmanuel Schmitt și John Steinbeck. În 2016, un alt Februarie mă invita seara devreme în fața ecranului și-mi servea filme care mai de care mai bune. Anul trecut, Februarie mă găsea în Lyon în prima mea deplasare jurnalistică peste hotare.

Anul acesta, Februarie mi-a fost alături de ceaiul meu de mușețel cu lămâie, de cărțile și de filmele păstrate pentru zile mohorâte.

Povestea Slujitoarei MArgaret Atwood

Cărțile lui Februarie

1. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – Fredrick Backman

2. Povestea Slujitoarei – Margaret Atwood

3. Casa Spiritelor – Isabel Allende

imdb

Filmele lui Februarie

Februarie, pare-se, a avut poftă de filmele lui Frank Capra, de dulcegări nostalgice cu Marlon Brando și filme nominalizate la Oscar.

1. It’s a Wonderful Life (1946)

2. Mr. Deeds Goes to Town (1936)

3. A Streetcar Named Desire (1951)

4. Coco (2017)

5. The Shape of Water (2017)

Locul lui Februarie

Petite. Un bistro mic și franțuzesc în Piața Dorobanți.

Muzica lui Februarie

Alexandru Andrieș. Mircea Baniciu. Și ploaia.

Surse foto: imdb.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>