Plăcerile lui Februarie

Februarie e lună de muncă. Întotdeauna a fost așa. O lună în care te readuni, îți așezi planurile pe hârtie și te-apuci de treabă cot la cot cu ele! Februarie începe cu o petrecere aniversară a unei prietene bune (La mulți ani, Elena!) și cu plecarea în Dublin a unui suflet tare drag (Teo, tot norocul din lume, să-ți urmeze!) și cu multe inimi în stradă. Un februarie care se-anunță plin, istoric și… generos.

În 2014 îl urmăream cu interes pe Jon Favreau și citeam Aurora Liiceanu. În 2015 suspinam la Belle et Sebastien și-n căști nu aveam loc decât pentru Hozier. Anul trecut mă reîntorceam cu gândurile la Nüremberg, vizionam filme nominalizate la Oscar și-l citeam cu nesaț pe Kurt Vonnegut.

Februarie nu-i cu planuri. N-a fost niciodată. Februarie e tocilarul anului, își suflecă mânecile și începe, cu creionul în mână să bifeze tot ceea ce reușește să facă. Ambidextru, motivat, voios, acidulat, frenetic. Al meu.

Cărțile lui Februarie

Februarie este într-o căutare continuă. Și-a adunat pe birou Financial Times și How to Spend It ca lecturi obligatorii și-și găsește inspirația în cărți care pornesc de la povești reale.

1. Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS – Farida Khalaf

2. Viața e ușoară, nu-ți face griji – Agnes Martin – Lugand

3. Probe de empatie – Leslie Jamison

 

Filmele lui Februarie

Filmele lui Februarie sunt sensibile. O pauză de la tot zbuciumul care se anunță, un timp de infuzat povești.Saroo

1. Saroo / Lion (2016)

Cel mai bun film pe care l-am văzut anul acesta, fără doar și poate. Povestea lui Saroo începe când copilul de doar 5 ani se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte unor împrejurări care mi-au smuls multe lacrimi de-a lungul filmului. Să mergeți să-l vedeți și să nu vă ridicați de pe scaun atunci când se termină. Vă rog să mai aveți răbdare un minut și să îl cunoașteți și pe adevăratul Saroo.

2. Chocolat (2016)

Omar Sy face iar un rol de zile mari, în povestea primului clovn de culoare, din lume! Un film despre curaj, despre viziune, despre prietenie și sacrificiu, cu un echilibru excepțional între dramă și comedie. De văzut și revăzut.

3. Toni Erdmann (2016)

L-am văzut împinsă de curiozitate și chiar dacă pe alocuri mustește de abstractism, este un film bun, care are menirea de a-ți adresa câteva întrebări cinstite.

4. Arrival (2016)

Un SF al cărui loc nu l-aș fi găsit chiar printre nominalizările la Oscar. Intrigă competentă, realizare bună însă cred că îi lipsește ceva, ca să nu spun că-mi pare… nefinisat. Un non-zero-sum game, ca să fim în ton cu scenariul.

 

Locul lui  Februarie

Lyon, orașul pe care l-am văzut prea puțin și pe care mi-aș dori să-l descopăr în amănunt. De citi despre atmosfera de care ne-am bucurat la cea mai mare competiție internațională a gastronomiei fine, Bocuse D’Or, citiți curând în Forbes Life.

Un februarie plin cu soare și doldora de bucurii!

2 Comments

  1. Anca says:

    Așa este, februarie este un tocilar notoriu. Aștept cu nerăbdare următorul ForbesLife. Pe când la Inmedio? 😀

    • Georgiana Ciofoaia says:

      Anca, mă bucur că suntem gând la gând! Cât despre Forbes Life, cred că pe 20 februarie, dacă ieși la plimbare, ar trebui să-l găsești. Și o să fie plin de surprize frumoase! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>