August mi-a părut întotdeauna precum o textură fragedă, onctuoasă, nostalgică. Ca o prăjitură frământată de o bunică cu talente culinare profetice. Am gustat din August de fiecare dată la fel: cu o imponderabilitate capabilă de visare continuă, cu o discreție estompată într-o burghezie îngropată bine undeva în colbul trecutului. August nu e nicidecum ruginit, vechi sau „vintage”, ci doar marmorat pe alocuri cu mituri apuse.

De cele mai multe ori asociez grafic Augustul cu o pălărie de paie, o găleată de vișine acrișoare ori cu o pătură care așteaptă să mă întind pe iarba pe care o acoperă, cu o carte groasă.

August e însă și-un moment de adunare și scădere. De recitat poezia GPS-ului „Reconfigurare traseu”. De asfalt care fierbe și de inimi care se răscolesc. Bine-ai venit, August!

 

Cărțile lui August

1. Rabih Alameddine – Femeia de hârtie

2. Jojo Moyes – Înainte să te cunosc

3. Agatha Christie – Asupritul și alte povestiri

 

Filmele lui August

1. Ghici cine vine la cină / Guess Who’s Coming to Dinner (1967)

Unul din clasicele care încă te face să inspiri adânc. Și în care joacă niște universuri stelare precum Spencer Tracy, Sidney Poitier și Katharine Hepburn. Am zis tot.

Guess-Whos-Coming-Hepburn

Sursa foto: filmfanatic.org

2. Mr Selfridge (2013 – 2016)

Pofta de-a lungi serile vine la pachet cu dorința de a asculta accentul britanic și de a-mi clăti privirea cu obiceiurile și finețurile de la 1900.

 

Locurile lui August

Simbio pentru diminețile de duminică. Scoția pentru fugit de asfatul fierbinte. Sinaia pentru liniște.

 

Muzica lui August

L.P. Și Bee Gees.

 

Un august cu rost să avem! Mă’nclin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>