Scriu de 4 ani despre plăcerile lunii. Și de 4 ani, mă întâlnesc cu Aprilie aproape în secret, să povestim despre frivolități mărunte, să ne ambiționăm și să ne obligăm la câte un obiectiv măreț. În 2014 visam cu Vișniec un sindrom de panică în Orașul Luminilor, un an mai târziu îi descoseam eseurile de îndrăgostit ale lui Alain de Botton. În 2016 o reciteam pe Elizabeth Gilbert, iar anul trecut documentarele ocupau locul rezervat lecturii.

Aprilie, ce-ar fi de spus despre tine? Ești o sărbătoare în toată regula, de la an la an mai senină. Pentru mine, Aprilie e trambulină, e răcoare, e caietul cu schițe de relevee și cartea cu stiluri de mobilier. Aprilie e răsadul ăla căruia nimănui nu-i dădea speranță. Și iată-l înflorit!

Azar nafisi - Citind Lolita in teheran

Cărțile lui Aprilie

Aprilie se traduce în nopți târzii în care mă așteaptă pe noptieră titluri multe și frumoase. În mic-dejunuri de weekend la AI și în plimbări cu scop precis: librăriile.

1. Cum să oprești timpul – Matt Haig

2. Femeia la treizeci de ani – Honoré de Balzac

3. Citind Lolita în Teheran – Azar Nafisi

4. Dear Fahrenheit 451: A Librarian’s Love Letters and Breakup Notes to the Books in Her Life – Annie Spence

Filmele lui Aprilie

1. All the Money in the World (2017)

2. The Greatest Showman (2017)

3. Molly’s Game (2017)

4. The World’s Most Extraordinary Homes (Netflix)

Muzica lui Aprilie

Muzică de dat aripi. Kaae & Batz, adică. Poate Closer (feat. Maria Holm-Mortensen).

Plăcerile, pe larg – Plăcerile lui Aprilie 2017. Plăcerile lui Aprilie 2016. Plăcerile lui Aprilie 2015. Plăcerile lui Aprilie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>