Îmi place discreția. Și-mi plac oamenii care se recomandă prin munca lor, nu prin strălucirea mimată a vorbelor în presă. Descopăr cu o curiozitate bolnavă după frumusețe, fiecare personaj care se ascunde parcă în spatele muncii și-a rezultatelor ei. Pe unii dintre oamenii ăștia am norocul să-i descopăr în interviuri. Acolo, timp de câteva ore, îți poți da seama dacă strălucirea lor este autentică sau e doar o poleială.

Astăzi însă vreau să scot la iveală un nume care este multpreacunoscut, însă a cărui față nu este atât de consacrată: unul dintre designerii mei preferați, Carolina Herrera.

Despre Carolina Herrera n-o să găsiți decât jumătate de pagină spre Wikipedia. Și încă vreo câteva interviuri scrise bine, în revistele glossy dedicate modei. Lui Bridget Foley i-a ieșit un material excepțional, denumit Carolina Herrera’s Quiet Path to Power, pe care vă îndemn să-l citiți dacă vă interesează personalitatea emblematică a Carolinei Herrera.

Pe scurt, „omul” asupra căruia mă opresc astăzi este născut în Venezuela, în 1939 (are 77 de ani!) și face parte din generația care a reușit să așeze America pe harta internațională a brandurilor de fashion, croind rochii pentru Primele Doamne, de la Jacqueline Onassis până la Michelle Obama.

Începuturile…

Pe numele ei complet María Carolina Josefina Pacanins y Niño, estetica frumuseții a început să facă parte din viața ei încă din copilărie, când bunica ei (o socialite a vremurilor) o ducea la show-uri semnate de Balenciaga sau îi cumpăra haine cu etichete celebre precum Lanvin și Dior.

Credeți sau nu, Carolina Herrera a început să lucreze ca publicist pentru Emilio Pucci, după care s-a mutat la New York, unde, văzută frecvent în compania lui Andy Warhol sau a lui Mick și a Biancăi Jagger, a început să fie recunoscută pentru stilul său dramatic. În 1972 apare pe lista celor mai bine îmbrăcați oameni din lume, iar 9 ani mai târziu, în 1981, prietena ei Diana Vreeland, editorul șef Vogue, îi sugera să se apuce de design vestimentar.

De atunci și până astăzi, Carolina Herrera și-a creat un nume internațional bazat pe liniile luxuriante ale unora dintre cele mai frumoase colecții ale lumii, cu piese contemplate mai ceva decât operele de artă.

Dar nu despre piesele CH vreau să vorbesc, ci despre omul din spate. Așa că vă propun o colecție de fotografii cu femeia Carolina Herrera.

Carolina Herrera

Carolina Herrera, la vârsta de 16 ani, împreună cu câinele ei, Red, un cocker spaniel. sursa foto: arabia.style.com

Carolina Herrera

Mamă și fiică, Carolina Herrera & Carolina Herrera de Baez, la crearea celui mai renumit parfum de până acum al casei de modă, Herrera Confidential

carolina Herrera

Carolina Herrera la show-ul Mercedes-Benz Fashion Week Spring, în 2009

Carolina Herrera: Structured Elegance

Carolina Herrera și eleganța ei structurată. sursa foto: glamradar.com

carolina_herrera

Carolina H. la new York. sursa foto: www.puig.com

Carolina Herrera

sursa foto: www.harpersbazaar.com

Carolina Herrera, 77

La 77 ani, Carolina H. rămâne una dintre cele mai bine îmbrăcate femei ale lumii. sursa foto: theodysseyonline.com

carolina-herrera

C.H. într-una dintre creațiile sale. sursa foto: www.glamour.com

Michelle Obama - Carolina Herrera

Prima Doamnă, Michelle Obama purtând o creație CH la o cină de stat cu președintele Franței, François Hollande. sursa foto: www.thesimplyluxuriouslife.com

În final, o frază care mi se pare că sintetizează perfect filosofia ei profesională:Fashion must be for today”. “That doesn’t mean I’m going to go to an extreme, with black leather leggings, or all naked. You cannot be naked. You cannot be run by the red carpet. You cannot be run by Instagram. You have to be run by your idea of what you want to show…design with your eyes open. Make it contemporary but don’t confuse people.”

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>