Duminică. Iar. A uitat cineva pornită căldura. A dat drumul la soare și l-a uitat pe noi. Dar dacă mi-am luat angajamentul să povestesc cele mai frumoase case din București în fotografii filtrate, îmi duc angajamentul până unde n-oi mai găsi inspirație.

Duminica asta mi-am prăfuit degetele pe străduțele din Cotroceni. Aici, nu cunoști decât liniște, câte un lătrat fidel și poate vreun furtun silențios care adapă flori roșii. Străzile poartă nume de doctori celebri și casele emană o noblețe căruia nu-i poți refuza o privire galeșă ori un zâmbet.

Cotroceni - Bucuresti - georgiana ciofoaia

Casa asta îmi miroase a modernitate și a burghezie într-un mix care plonjează direct în sertarul “Idei pentru acasă”.

case Cotroceni - Bucuresti - Georgiana Ciofoaia

Casa cu față rujată.

case Cotroceni Bucuresti - georgiana ciofoaia

O casă ca într-o pictură de Samuel Mützner.

case Cotroceni - Bucuresti

M-am trezit deodată în fața unei case cu aer grecesc, cu acoperiș de cer și pereți de-un alb iscoditor.

case Cotroceni - Bucuresti

Undeva, există și pentru mine o casă învelită în verde.

case Cotroceni Bucuresti

O casă care s-a construit pe scheletul unei păduri. 

case Bucuresti

Prima casă trasă-n pixeli, din Cotroceni. Și ultima din listă pentru că frumusețea ei stă în iluzia optică pe care o dezvăluie din cealaltă parte: în aparență obișnuită, însă cu adevărat, o minunație. O casă care te îndeamnă să ai ceva mai multă răbdare cu oamenii și locurile pe care le cunoști la un moment dat.

Vă rog de aveți și voi alte descoperiri să le împărțim si să ne bucurăm de ele. Nu de alta, dar pe vremea asta chiar mi-e sete de ceva minunății de plimbări. Vă pupez, mă’nclin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>