love 24/24

24 / 24. Ideea.

Ideea mi-a venit într-o noapte când mă chinuiam să găsesc resorturi pentru a scrie un material provocator. Suntem ființe complicate, fragile, vulnerabile, diferite, antrenante, nervoase, calme, furioase, leneșe, obsedante, obsedate dar mai ales, dificil de definit. Cum vreodată ar putea cineva să ne definească, fie și doar pentru 24 de ore ale unei zile?

În profilele pe care le explorez pentru Forbes Life, cea mai provocatoare parte este să încerc să iau amprentele celui pe care îl intervievez. Să descopăr care-i sunt plăcerile și viciile, obsesiile și durerile. Empatizez, întreb, încerc să înțeleg. Oamenii sunt meseria mea. Să-i citesc, să-i cunosc, să le împărtășesc mesajul, să le verbalizez emoțiile.

Radiografiez atent, cu mănuși de mătase, sufletele și emoțiile cele mai adânci ale personajelor despre care scriu. Cu toții suntem, sub capa inaccesibilității și-a puterii autoimpuse, suflete crude, moi și fragile. Inimi care bat fiecare în direcții diferite, dictate de visuri și de viteze ordonate de alchimii străine.

24 / 24. Proiectul.

Pentru că sunt fascinată de oameni și pentru că sunt conștientă că nimic nu ne poate defini în doar câteva cuvinte, m-am gândit că 24 de felii din personalitatea cuiva, ne pot inspira, ne pot reprograma, ne pot îmboldi în a face lucruri mari. Poate un film, o carte sau o atitudine ne poate calibra, ne poate confirma o teorie sau pur și simplu, ne poate îmbogăți o sâmbătă.

Poate nu de fiecare dată este nevoie de răspunsuri alambicate pentru a ne explica. O simplă alegere ne poate defini mai bine decât explicațiile înșiruite ore întregi. Sharing-ul de idei și curaj în cuvinte puține, ne face bine într-o lume supra-aglomerată.

Proiectul 24 / 24 presupune 24 de întrebări puse unui personaj care-mi este drag. 24 de întrebări intime, atent alese, cu migala unui chirurg care explorează inimi. Răspunsurile aparțin 100% personajului, fără a insista asupra unei explicații sau asupra unei anumite reacții. Sinceritate pură, pusă în cuvinte.

M-am gândit la ceea ce aș vrea eu să aflu, fără a fragiliza și a bagateliza. 24 de întrebări la care subscriu, pe care le așez cu grijă în fața oricui îmi pare a avea un cuvânt de spus.

Mă’nclin!

2 Comments

  1. Anca says:

    Ah, ce idee minunată ❤Abia aștept să citesc 24-le fiecărui om care va apărea pe blogul tău! ☺

    • Georgiana Ciofoaia says:

      Mă bucur mult că-ți place, Anca. Și crede-mă, se vor perinda personaje cu multe povești pe-aici! Zile cu soare! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>