17554747_1609601762383387_1571535112_n

Cu Medine m-am întâlnit într-o joi seară într-o braserie din nord, unde aveam să descopăr ce înseamnă WeDine. Apoi, am fost la o cină, organizată de Medine într-o galerie de artă și unde-am savurat cea mai bună interpretare a pavlovei (cu nori de espresso).

Am mai stat de povești pe la Vintage Butter, unde colecțiile de minunății adunate de peste tot, se descopereau iubitorilor de autentic. Tot ce face Medine o caracterizează pe deplin: reușește să strângă în jurul ei oameni extraordinari și să se instaleze împreună la porțile frumosului. Tot Medine este cea la care găsești recomandări de cărți care te răscolesc și care palpează viață cu o energie aparte. Cele 24 de răspunsuri pe care mi le-a dăruit Medine sunt, veți vedea, pline. Soare mult s-avem și spor la lecturi!

1. Medine Pop, într-un singur cuvânt: Memorii

2. Cel mai bun om pe care îl cunoști: Alex

3. De fapt, ce ne lipsește tuturor, pentru a fi mai buni:

Un pact de pace facut cu noi înșine. În afară de răutatea patologică, răutatea comună, sub diversele ei forme, rezultă – cred eu, ca manifestare a tuturor luptelor noastre interioare. Că sunt frustrări, insecurități, singurătăți, nefericiri ascunse, presiuni resimtite, nevoi, inhibări… toate aceste anxietăți de stare ne conduc către comportament tulburat. Dacă am reuși să facem pace cu noi, am reuși să facem pace cu lumea.

4. Cel mai complet scriitor (din toate timpurile):

Oh, e o întrebare care depășeste umila mea competență. Opiniile mele sunt instinctive, intuitive și profund-subiective, la fel ar fi și nominalizarea Virginiei Woolf în calitate de cel mai complex scriitor al bibliotecii mele intime. Nu știu dacă există un cel mai complex scriitor, e mai facil să determinăm cele mai complexe cărți – dar câtă subiectivitate și aici, unii ar zice Ulysse, eu poate aș zice Valurile.

5. Filmul pe care l-ai vedea de 1002 de ori: The Hours

6. Ce te pune pe picioare cand n-ai chef de nimic: Soarele

7. Cel mai frumos loc în care ai ajuns până acum: înăuntrul meu, în zona stomacului, la vârsta de 30 de ani, și în portul din Honfleur, seara, într-un Octombrie cu ceață.

8. Ce te face să te simți bogată: Iubirea, sub toate formele ei.

9. Locul tău preferat din București: acasă.

10. Ce-ai fi păstrat din vremurile de altădată: Pedanteria și pudibonderia. Ritmul, tabieturile, politețurile, curentele, afinitățile. Nivelul clădirilor, estetica, obiceiurile. Promenada, saloanele culturale, vizitele, dineurile, muzicile, nivelul conversațional. Pălăriile, bastoanele, înclinările de cap și trunchi. Protocoalele, sandwich-urile cu castraveți, seratele, duminicile, prieteniile, formalitățile. Terasele, parcurile, vitrinele, meseriile, artele, ziarele. Croazierele, romanele, gramofoanele, litoralul. Balcic-ul, Cișmigiul, Calea Victoriei. Pensioanele, palatele, grădinile, găinile. Orașul cu Salcâmi.

 

17555006_1609601759050054_1891470759_n

11. 10 lucruri din colecția ta de vintage-uri: poșeta neagra Longchamp, sacoul din lână YSL, pantofii roșii Balli, inelul cu chihlimbar, trench-ul Burberry, broșa eduardiană cu simbolul vărsătorului, cutia cu pălării, fularul englezesc din lână, cămășile din mătase, jeanșii Levi’s.

12. Cum ar suna titlul unei cărți biografice: Memoriile închipuite ale unei fete ușor de mulțumit.

13. Parfumul pe care îl lași în urma ta: este mirosul care rezulta din combinarea a 3 parfumuri pe care nu le voi divulga.

14. Cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată:Pictorule, nu ești orator! Deci pictează și taci!”. L-am primit de la Georges Braque.

15. Cel mai frumos cadou pe care l-ai făcut: Copilul nostru din viitor.

16. Ce-aș găsi în acest moment pe noptiera ta: Nu am noptieră lângă pat, acolo mă așez doar când sunt pregatită să închid ochii. Însă am un birou pe care în momentul ăsta ai găsi: o ojă roșie, un vas cu covrigei și ciocolată neagră, un turn de cărți cumpărate compulsiv în ultimele săptămâni, zodiacul universal de care nu mă despart de la 10 ani, creioane negre, jurnalul, agenda, carnetele cu liste, benoclul (în fața biroului este o fereastră), un sfeșnic în forma de înger care a fost al bunicii mele, o bombonieră cu trandafir pe capac în care țin bețe de santal și șofran și un bonsai.

17. Ți-ar fi plăcut să fii tu cea care a inventat: un curent artistic.

17571110_1609601922383371_1750288755_o

18. Care sunt personajele care-ți servesc drept model, zilele astea: Personajele feminine regăsite în lecturile și căutarile mele, nu în calitate de modele, ci de muze.

19. Unde-ai îndrăzni să scenografiezi o cină WeDine: În reședința Ceaușeștilor din bulevardul Primăverii.

20. În ce crezi cel mai mult pe lume: În relativitate.

21. Care sunt cele 2 locuri secrete pe care le-ai descoperit în călătoriile tale: Toate locurile mele secrete sunt în Paris și sunt la fel de secrete ca parfumurile pe care le folosesc.

22. Cel mai greu lucru pe care l-ai depășit a fost: Adolescența.

23. Cel mai recent lucru pe care l-ai învățat este: Să călătoresc în timp.

24. Întrebarea fără răspuns care te obsedează? Încotro?

Mulțumesc, Medine și să ai parte de momente extraordinare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>