Aida Ashor

 

Aida este unul dintre acei oameni care fascinează prin simpla lor prezență. În facultate, ne asortam ciudățeniile și, țin minte ca acum, seara ploioasă în care ne-am întâlnit la scurt timp după ce m-am mutat în București. Aida urma să plece în lumea largă, cu o mulțime de vise în bagaje. Aida Ashor este, pe lângă un om minunat, unul dintre cei mai buni bartenderi din lume (!) și n-o spun eu, ci chiar competiția Diageo Reserve WORLD CLASS la care a participat și unde a cucerit prin licorile create de ea, câștigând-o.

O artistă autentică și-o povestitoare înnăscută, Aida transformă orice cocktail, într-un canvas de emoții. La doar 26 de ani reușea să ia trofeul pentru cel mai bun barman din România, s-a mutat din Iași în Cluj și din Cluj, în lumea mare, iar astăzi regizează seri cu ingredinete fantastice, în Tenerife. Care sunt cele 24 răspunsuri ale Aidei, puteți citi mai jos:

 

1. Aida într-un singur cuvânt: Neastâmpar

2. Cel mai delicios cocktail pe care l-ai creat conținea și se numea: Se numește „Aztec Nectar” și conține tequila, miere și bergamotă. Delicios, ca un nectar al zeilor 😉

3. Filmul pe care l-ai vedea de 899 de ori:  Into the wild

4. Piesa care te pune pe picioare când n-ai chef de nimic: Louis Armstrong – Bare Necessities

5. Condimentul tău preferat: Cardamomul, clar! Îl mănânc în fiecare zi!

6. Două lucruri pe care nu le știe nimeni despre Tenerife și pe care le-ai aflat acolo: Fiecare parte a insulei are alt anotimp, iar când conduc… mă simt foarte aproape de România pentru că străzile seamană foarte bine cu ale noastre.

7. Ce te face să te simți bogată: Faptul că-mi regăsesc zâmbetul pe buze în fiecare dimineață și că, oriunde aș necesita-o, Creativitatea curge fără limite ca un râu de diamante 😉

8. Unde ai fugi în lume: Într-o insulă liniștită, fără turiști, fără dispozitive electrice, unde scopul vieții este fericirea și nu bogăția; o insulă unde e vară tot timpul anului, unde banii n-au nicio valoare, iar moneda e zâmbetul :)

9. Cum ar suna titlul unei cărți biografice: „Filozofia camembertului topit”, în ideea picturii celebre a lui Salvador Dali, „Persistența memoriei” care a reușit să descrie atât de bine ceea ce noi numim realitate. Cred că spațiul și timpul nu există în afara percepției minții noastre iar ceea ce trăim e o lupta între a ne adapta la aceasta „realitate” și a exprima ceea ce suntem noi de fapt. Este și ceea ce trăiesc eu; un paradox între ceea SUNT si ceea ce TREBUIE să fiu.

9. Parfumul pe care îl lași în urma ta: Iasomie. Una dintre florile mele preferate si uleiul pe care îl folosesc în fiecare dimineață.

10. Dacă fiecare cocktail este o poveste, ce ar conține cocktailul personalității tale: Hmm… Cocktailul personalității mele ar fi unul tropical. Tropical, nu pentru că îmi place dulce, ci pentru că îmi plac palmierii, marea și soarele; un cocktail îndulcit cu cocos și cu zambete, asezonat cu apa sărată a mării, aromatizat cu flori de iasomie și triluri de păsărele și servit într-un hamac sprijinit de doi palmieri, pe malul mării, având ca garnish nisipul fin și fierbinte…15895098_1223825737686373_5091362346109499359_n

11. Cel mai îndrăzneț lucru pe care le-ai făcut: Am plecat din România cu o valiză mică spre Spania, fără nicio așteptare și niciun plan 😉

12. Ce ar conține cocktailul pe care l-ai prepara pentru mine: Ooo, aș prepara un cocktail fierbinte cu lapte  de cocos, rom și vanilie, într-o cană care să se potrivească perfect mâinilor tale atunci când citești ultimile pagini înainte de a adormi…

13. Numește 3 personalități și 3 băuturi pe care le-ai prepara pentru ele:

Lui Nikola Tesla mi-ar placea să îi prepar băutura pe care am creat-o pentru concursul Bartender Romania în care am folosit vibratiile ca și „ingredient”, inspirată fiind de ideea sa: „Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”.

Lui Salvador Dali i-as prepara un Gimlet servit cu Camembert topit și l-aș acompania  cu un Tommy’s Margarita ascultându-i ideile geniale.

Pentru Louis Armstrong aș prepara un Old Fashioned puternic pentru a-l face să nu se opresca din cântat. Pentru că știu că artiștii au nevoie să se delecteze cu licoruri tari!

14. Cel mai mare regret al tău este: Ca m-am născut fără aripi.

15. Prima poveste pe care ai ascultat-o sau citit-o: Sarea în bucate. Și a fost mulți ani preferata mea!

16. Dacă nu erai bartender, ai fi fost: Hm.. DJ. Îmi place să fac oamenii fericiți și nu cred că aș putea trăi fără muzică.

17. Enumeră-mi 10 instrumente specifice bartending-ului: … 10 instrumente.. swizzle stick, Perlini shaker, smoking gun, coffee syphon, deshidrator, Porthole infuser,  Vaporizator, Sous Vide, ISI whip, torta pentru Creme Brulee. Sunt instrumente specifice bartendingului modern, în mare parte preluate din bucătărie.

18. Celor mai apropiați oameni le-ai recomanda: Să călătorească, să nu mai privească atât de des ceasul și să aibă curajul să simtă…

19. Într-un scenariu post-apocaliptic, oamenii ar avea acces la o singură băutură (în afara apei). Care ar fi aceea în viziunea ta cea mai optimistă? Vinul. Cred că ar face ca Apocalipsa să dispară iar bucuria să reintre în sufletele oamenilor.

20. Cea mai bună faptă pe care ai făcut-o: Cred că unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le fac frecvent este să las bani persoanelor care cântă pe stradă. Este modul meu de a le mulțumi pentru bucuria pe care au făcut să o simt pentru câteva momente și în același timp un mod de a-i încuraja să facă ce le place fără să fie nevoiți să accepte joburi care ar putea ușor, ușor să îi priveze de bruma de fericire pe care o au și să o înlocuiască cu frustrarea. Cred că artiștii ar trebui să continue să facă ceea ce știu mai bine și ce le place mai mult: să facă ceilalți oameni fericiți!

21. Cel mai greu lucru pe care l-ai depășit a fost: să devin vegetariană. Asta pentru că obișnuințele pe care le avem din fragedă copilărie ne fac să nu ascultăm ceea ce corpul nostru cere și are cu adevărat nevoie.

23. Aplicația ta favorită de pe telefon este: Pinterest. O mulțime de idei pentru oricare plăcere din viața mea și un mod genial de a nu-mi umple memoria telefonului cu fotografii 😀

24. Întrebarea fără răspuns care te obsedează? Voi ajunge vreodată să trăiesc pe insula aceea perfectă pe care o visez în fiecare zi?!

 

Aida, îți mulțumesc și abia aștept să ne revedem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>