There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed. Ernest Hemingway

Lecturile sunt lecțiile cele mai intime și mai pline de esență pe care le putem avea. Recent, biblioteca mea s-a îmbogățit cu o colecție de lecții, de la originalul Mad Man, un profesionist pe care îl admir și a cărui muncă mă fascinează de când am aflat de el. George Lois este geniul inovator, supranumit și Mr. Big Idea, fiind genul de autor care trece de bariera paginilor și te transpune în jungla adevarată a advertisingului.

Damn Good Advice” nu e o carte pe care s-o citești într-o după amiază relaxantă. E o carte pe care o citești cu pixul în mână, scriind de zor idei. E o carte pe care o scoți cu regularitate de pe raft sau, asta dacă nu e întotdeauna la tine pe noptieră, pentru a o deschide cel puțin o dată la câteva zile.

Doar pentru oameni cu talent” este “avertismentul” pe care îl găsim pe coperta și, după ce te entuziasmezi că ai găsit în sfârșit o carte care îți va vinde secretele succesului, observi că oricine cu ambiție și chef de muncă poate ajunge acolo unde-și propune. Eu am ales câteva sfaturi și le-am trecut prin filtrul meu personal. Pentru întreaga compilație, vă recomand călduros să citiți întreaga carte. O să mă pomeniți.

1. Better to be bold than safe.

Așa că, mai bine să îndrăznești să faci imposibilul, decât să fii mediocru. Mult mai bine o vânătaie și o lecție de “așa nu se face” decât a te mulțumi cu o situație călduță.  Ce zici?

2. Think long. Write short.

Adică, acolo unde-i cazul. Sfatul ăsta este oferit doar pentru print advertising , așa că nu-l generalizați. E important să știi atunci când să te oprești ca și atunci când trebuie să continui. Plus că, nu în orice ecuație, mai mult înseamnă mai bine.

3. You can’t run until you can walk.

Fiecare crește în ritmul său, așa că e foarte important să nu ne entuziasmăm sau descurajăm în avans. Mergi pe drumul tău, cu pașii confortabili pentru tine si lasă “ograda vecinului”. Esențial este să înveți să mergi ca pentru mai apoi să inventezi mașini zburătoare. Pasiune, inspirație și focus – all we need is work, ca să-i parafrazez pe Beatles.

4. A new direction is the only direction.

Întotdeauna.

5. Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.

Nu ți-a ieșit așa cum ai visat? Nu ai ajuns acolo unde ai vrut? Nu ai obținut ceea ce ți-ai dorit? Nimeni nu e responsabil pentru acțiunile tale. Greșește! S-ar putea să nu fi greșit destul. Mai greșește o dată. Și asigură-te că ai învățat că responsabilitățile se iau, nu se așteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>