Asta este oficial cartea pe care am cumpărat-o de cele mai multe ori pentru a o da cadou. E ceva în ea, un simț al aventurii, o chemare la dus departe, o invitație de-dor-de-ducă. Un „hai” de la care te abții cu greu să nu te ridici de pe canapea.

Să vă explic. Mihai Barbu este autorul și vânzătorul de kilometri. În 2009, a plecat singur timp de patru luni spre Mongolia, călare pe motocicleta lui, Doyle. Deşi îşi planificase călătoria cu doi ani înainte, Mihai şi-a dat seama înainte să plece că nu i-ar strica nişte bani în plus: 2000 de euro, sumă care i-ar fi asigurat benzina pentru cei 26.000 de kilometri.

Aşa se face că Mihai şi-a împărţit drumul în parcele de câte 500 de kilometri şi, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare parcelă vândută, le-a oferit cumpărătorilor: povestea şi fotografiile realizate pe bucata respectivă de drum, numele fiecăruia scris pe un abţibild şi lipit pe parbrizul lui Doyle. Bonus: o pietricică de pe fiecare parcelă. În mai puţin de două săptămâni, toţi kilometrii au fost vânduţi şi, odată demarată călătoria, scrisorile personalizate pentru cei 43 de cumpărători au început să curgă pe Mongolia.ro. Rezultatul, pe hârtie, e în cartea asta.

vand-kilometri-coperta-de-octavian-catana-cover_big

De găsit pe Editura ART.

Iar dacă ați citit Vând kilometri – Mihai Barbu, atunci cred că v-ar plăcea și: Trei săptămâni în Himalaya de Marius Chivu sau 27 de pași de Tibi Ușeriu.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>