29 O cale îngustă spre nordul îndepărtat - Richard Flanagan
O cale îngustă spre nordul îndepărtat – Richard Flanagan
29 April 2020
Show all

Un gentleman la Moscova – Amor Towles

Dulcele bar J.R. MOEHRINGER

Una dintre cele mai elegante lecturi pe care le-am avut în ultimii ani, Un gentleman la Moscova desfășoară povestea Contelui Rostov, un aristocrat care, începând cu primăvara anului 1922 este condamnat de către un tribunal bolșevic, la arest la domiciliul său din Hotel Motropol.

Asta e genul acela de carte pe care o savurezi încet, subliniind pasaje, căutând în arhive după informații, întorcând pagină după pagină cu gesturi elegante, care invită la filosofare printre rânduri.

 

Am văzut-o prima oară la Anca și de atunci mi-a tot fost recomandată. Și pe bună dreptate, pentru că Towels întoarce din condei de parcă tocmai ar fi împărtășit soarta nobilului rus despre care povestește. Un gentleman la Moscova este și lectura care se suprapune perfect peste zilele de autoizolare și îndeamnă la un pic mai multă reflecți asupra libertății, iubirii, prieteniei și vieții.

Un gentleman la Moscova - Amor Towles

De găsit pe Editura Nemira.

Iar dacă ați citit Un gentleman la Moscova, atunci cred că v-ar plăcea și: Madame Picasso de Anne Girard, Soţia din Paris de Paula McLain sau Monsieur Karenin de Vesna Goldsworthy.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>