M-am gândit foarte mult la cartea asta.

Aș fi putut alege orice altceva, dar am ales să povestesc despre un București în plin război și despre speranță. Roxanne Veletzos s-a născut în București și scrie această carte pornind de la povestea reală a bunicilor ei, Anton și Despina, un cuplu de români din burghezia veche și a mamei ei, o fetiță abandonată pe scările unui bloc, în anul 1941.

Nu vă spun mai multe, vă las în compania unui fragment care mi-a plăcut mult.

„Umplu spațiile albe, le infuzez cu viață, viața mea în culori suficient de vii pentru a da înapoi limbile ceasului. Fetița, adolescenta, femeia în devenire. Cu fiecare triumf și înfrângere, cu fiecare lovitură pe care mi-a administrat-o viața, ridic un arc peste timp, o punte către oamenii a căror dragoste o simt încă atât de puternic.”

Fetita pe care au lasat-o in urma

De găsit pe Editura Litera.

Iar dacă ați citit Fetița pe care au lăsat-o în urmă, atunci cred că v-ar plăcea și: Primăvară în Toscana de Santa Montefiore, Rețeaua Alice de Kate Quinn sau Se numea Sarah de Tatiana De Rosnay.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>