Am avut șansa s-o cunosc pe autoarea Lisa Strømme chiar în anul în care i-am citit romanul. Fata cu fragi este una dintre cele mai tandre povești de dragoste pe care e-am citit și cea care dă o pseudo-viață unuia dintre cele mai celebre tablouri din toate timpurile: Strigătul pictorului Edvard Munch.

 

Vă invit să citiți cartea asta dacă simțiți că aveți nevoie de o lectură sensibilă, plină de forță creativă și completată cu un strop de artă.

Totuși, cel mai izbitor detaliu era silueta de pe pod. Nu mai era un bărbat cu pălărie, privind dincolo de balustradă, ci devenise un personaj abstract, care se întorsese cu fața spre noi. Era doar conturat, dar tremura ca flacăra lumânării în bătaia vântului. Iar sunetul, vaietul, părea să vină de la această siluetă, de la această făptură aflată pe pod.”

Fata cu fragi - Lisa Strømme

De găsit pe Editura Humanitas.

Iar dacă ați citit Fata cu fragi – Lisa Strømme, atunci cred că v-ar plăcea și: Confesiunile unei dependente de artă de Peggy Guggenheim, Ultimul nud de Ellis Avery sau Soţia din Paris de Paula McLain.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>