Oh, India! Am citit investigația jurnalistică a lui Katherine Boo prin septembrie și de atunci mă tot raportez la bucata monografică din Annawadi, o așezare improvizată lângă aeroportul din Mumbai, care „încă adăpostea o treime din sărăcia și un sfert din foametea de pe planetă”.

Dincolo de frumusețea perenă e o carte dură, aspră, ba chiar absurdă. Cu suprafață zgrunțuroasă, dar miez fierbinte. Din câteva zeci în câteva zeci de pagini închideam ochii și îmi închipuiam (probabil mult prea suav și departe de adevăr) realitatea dintre munții de gunoaie și dintre inimile copleșite de mizeria din jur ale locuitorilor.

De ce-ai citi o carte despre una dintre cele mai sărace mahalale din lume? Pentru că zilele astea ne plângem de multe lucruri, unele mai futile ca altele. Dar neputința, dorința, imposibilul de aici te lasă fără grai. Zic să o citești în loc de-un reportaj. S-ar putea să-ți facă bine.

Dincolo de frumusețea perenă - Katherine Boo

De găsit pe Editura Publica.

Iar dacă ați citit Dincolo de frumusețea perenă, atunci cred că v-ar plăcea și: Învățare de Tara Westover sau Dulcele bar de J.R. Moehringer.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>