25 Fata cu fragi - Lisa Strømme
Fata cu fragi – Lisa Strømme
25 April 2020
27 Vând kilometri by Mihai Barbu
Vând kilometri – Mihai Barbu
27 April 2020
Show all

De ce fierbe copilul în mămăligă – Aglaja Veteranyi

6 Aglaja Veteranyi

Am mai scris despre cartea asta. Oricum m-aș gândi la ea, e… un cutremur. Seisme care se desfășoară în toate particulele ființei tale de-a lungul acestei lecturi. O incursiune biografică plină de întrebări naive în aparență, cartea Aglajei nu se vrea, ar cred că poate fi un „Manual Pentru Descoperit Viața”. Altfel cum ar putea lua viață întrebări precum „Străinătatea nu ne transformă! În toate țările mâncăm cu gura.”?

O poveste adevărată, mărturie a unei personalități care nu se încadrează în nici un tipar cunoscut și nu aderă la nici o convenție agreată de normalitate, cartea asta se numără printre regretele mele personale, pentru că nu am citit-o mai devreme.

Și un fragment care mi-a rămas întipărit bine: „În fiecare oraș nou sap o gaură în pământ în fața vagonului în care locuim, îmi vâr mâna înăuntru apoi capul și aud cum respiră Dumnezeu sub pământ și mestecă. Uneori aș vrea să mă scufund, în ciuda fricii mele până acolo și să mă las mușcată de el.”

Aglaja Veteranyi De ce fierbe copilul în mămăligă

De găsit pe Editura Polirom.

Iar dacă ați citit De ce fierbe copilul în mămăligă de Aglaja Veteranyi, atunci cred că v-ar plăcea și: Raftul cu ultimele suflări de Aglaja Veteranyi sau Iubita mea, Sputnik de Haruki Murakami.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>