Astăzi a venit timpul unei pseud-cărți. Un alt fel de „chestionar”, îndreptat de data aceasta spre sine. O serie de întrebări puse în tihnitele jocuri de societate cu parfum de fin de siècle, la fel de actuale și în grăbitul secol XXI: bucurii și tristeți, oameni iubiți și personaje detestate, speranțe, renunțări și gânduri înalte – sau poate mai puțin înalte, cu darul de a schița un profil cât mai aproape de adevăr.

Cartea de față e un album personal de răspunsuri – cât de sincere sau revelatoare vă permiteți să fie, dar și o delectare grafică care susține fiecare întrebare cu umor și cu un strop de confesiune psihologică. Chestionarul lui Proust e de recomandat oricui vrea să se joace, oricui îi devine curios sinele, oricui are poftă să împărtășească cu ceilalți, câteva felii din el însuși.

De completat singur sau împreună cu ceilalți, de completat cu creionul sau cu stiloul, de completat fizic sau virtual. Oricum ați alege să raspundeți, Chestionarul lui Proust rămâne cel mai ludic instrument de autocunoaștere pe care l-ați putea folosi.

Chestionarul lui Proust_coperta

De găsit pe Editura Baroque Books & Arts.

#30booksfor30days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>