După o zi în Grasse, capitala mondială a parfumurilor, a venit timpul să povestim Cannes. Am avut emoții foarte mari pentru că, pe lângă Grasse și Èze, Cannes se află pe lista de locuri pe care mi-am dorit să le văd, cam de doi ani. Am avut o zi întreagă la dispoziție și experiențele pe care le-am avut aici au traversat sfera culinară, vizuală și senzorială.

Prima oprire s-a scris singură, în Marché Forville, cea mai mare piață din Cannes, unde am gustat tradiționala socca. Delicios! Tot aici am descoperit o mulțime de brânzeturi autentice, celebrele Pissaladière, uleiuri naturale, esențe, fructe, legume și flori proaspete. O epifanie a simțurilor care-ți deschide pofte nebune pe care nu ți le poți refuza. Mă scuzați. Reformulez totul, la persoana I.

Cannes, Riviera franceza

În stânga, clădirea unde are loc celebrul Cannes Film Festival.

IMG_20151004_223111

Caruselul tipic parizian, la care recunosc, am privit cu jind câteva minute.

IMG_20151004_223141

Intrarea în orașul vechi este presărată cu flori, la propriu. Oriunde te întorci, zidurile înfloresc în toate culorile.

IMG_20151004_223242

Portul din Cannes și a sa panoramă fabuloasă.

Traseul nostru pentru o zi în Cannes a inclus și un mic dejun tipic franțuzesc, cu croissante calde cu unt, suc de portocale și cafea, o masă menită să ne țină picioarele vii pentru plimbarea care ne aștepta. Ne-am aventurat în Orașul Vechi (Le Suquet) îndreptându-ne către Château de la Castre, de unde poți admira în liniște panorama Cannes-ului cu a sa Croisette.

Am coborât pe jos până pe plajă, unde ne-am descălțat și am luat la pas nisipul pieptănat de Mediterană. (Off-topic: plaja este un loc splendin unde poți citi în voie cărțile împachetate pentru concediu).

IMG_20151004_223413

Promenade de la Croisette văzută de pe zidurile Château de la Castre.

IMG_20151004_223447

Château de la Castre și drumul către plajă.

IMG_20151004_223521

Am coborât din centrul vechi al orașului exact în fața peretelui cu personaje celebre de film. Stan și Bran, Joker și Batman, Moon (primul film creat), Charlie Chaplin și alte câteva personaje pozează discret fiecărei camere foto.

IMG_20151004_223547

Gustul după excursia în Cannes e unul dulce, așa cum îți induc și bomboanele-statui pe care le găsești în parcuri.

Cannes este monden. De pe Boulevard de la Croisette, totul pare că respiră aici yachturi, glamour și socialite. Stațiile de autobuz sunt decorate cu fotografii ale celebrităților holywoodiene venite aici pentru festival. E o bucurie de loc pe care vă invit din inimă să o experimentați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>